Nysignering! En klasseforsvarer og målvaktens beste venn – Ravens

Nysignering! En klasseforsvarer og målvaktens beste venn

Danske Isabella Fazekas Jakobsen (24) har signert en 2-årskontrakt med Romerike Ravens. Den 183 cm høye spilleren er kjent som en meget solid forsvarsspiller og har også et stort potensiale fremover på banen.

Du velger norsk liga og Romerike Ravens. Hva fikk deg til å signere kontrakten med den norske klubben?
-Gjennom årene har jeg sett hvor mange gode norske håndballspillere som finnes, og hvilke flotte prestasjoner de har gjort både i den danske ligaen og på det norske landslaget. Den gode praten og møtet med Ane, Michael og Svein har åpnet øynene mine for Ravnene og deres gode verdier, glede rundt håndballen og laget deres. Entusiasmen og energien de viser passer meg godt. Det er et slikt lag jeg ønsker å være en del av, sier Isabella.

Den danske jenta var forrige sesong i Holsterbro. Her ble det ikke så mange kamper grunnet skade. Hun har mye erfaring på øverste nivå, og har blant annet vært med å vinne den danske Final4 og spilt europacup med Nykøping Falster.

Hun er en person du vil ta med deg på en øde øy
Mange lurer på hvordan Isabella er som person. Det er ikke alltid lett å lage en beskrivelse av seg selv. Derfor spurte vi en venninne, Ditte Vind, som har spilt med henne gjennom flere år. -Isabella er en lojal og morsom venninne som alltid er ærlig og med på det meste. Hennes tro på egne evner og ekthet har en smittende effekt på de rundt henne. Sammen med Isabella føler du deg både forstått, er trygg og i stand til å løse de vanskeligste utfordringer, fordi hun gir deg selvtillit. Hun er også veldig morsom og sier alltid sin mening. Isabella er en person du vil ta med deg på en øde øy. Du vil sannsynligvis ikke komme deg bort fra øya, men vil ha det veldig gøy der, forteller Ditte.

Hva liker du best å gjøre når du ikke spiller håndball? -Å være sammen med kjæresten min, gode venner og familie. I tillegg liker jeg å strikke og prøve andre kreative ting. Ellers er ulike serier og filmer også en fantastisk go-to. Skal jeg spise noe jeg liker blir det gjerne sushi eller min fars gulasj og Pepsi Max, som jeg nok er lidt storforbruker av.

Iskald når det gjelder og ikke redd for å ta ansvar
Håndballspilleren Isabella. Hvordan vil du beskrive deg selv? -Jeg stiller krav til både meg selv og lagkameratene mine, og forventer det samme av de rundt meg. Jeg har stort fokus på håndballglede, er en utholdende fighter som liker å nerde med de små tingene rundt taktikk og utvikling. Jeg har et relativt stort temperament, som jeg nok alltid vil måtte kontrollere og gjøre om til noe nyttig, fortsetter Isabella. For å beskrive styrkene kommer Ditte til unnsetning igjen. -Isabella er en klasseforsvarer og målvaktens beste venn. Hun bidrar med gode taklinger og heier alltid på lagkameratene. Hun stiller krav til medspillere og kjemper alltid til det siste. Hun har også et flott skudd og god oversikt i kontrafasen. Isabella er iskald og ikke redd for å ta ansvar når det gjelder. Hun er typen som scorer på straffekast gang etter gang! Hun er en leder, fighter, problemløser, og vil alltid være en av de viktigste spillerne for et lag

Hva håper du å tilføre laget? -Jeg blir en av de eldre spillerne i en alder av 24 år, og håper å tilføre litt erfaring og rutine. Ellers håper jeg å tilføre mye entusiasme, glede og vilje, noe som er veldig viktig for meg på håndballbanen.

Hva vet du om den norske ligaen og din nye klubb? -Jeg må innrømme at jeg ikke har den største kunnskapen om den norske ligaen, men ser ut til å ha bredde og stort fokus på de unge spillerne og deres utvikling. Romerike Ravens er en klubb som fokuserer på noen av verdiene jeg verdsetter selv. Verdier, fellesskap og utvikling. Jeg synes det er spesielt spennende hvordan man samarbeider med partnerklubber på hele Romerike. Det gir grunnlag for å skape et godt idrettsfellesskap og utviklingsmuligheter for de nye unge talentene.

Isabella blir den andre danske spilleren i kommende sesongs Ravens tropp

Hva håper du å utvikle deg på sportslig det neste året? -Til å begynne med handler det om at jeg får bygget opp mye styrke siden jeg har vært skadet siden oktober. I tillegg håper jeg å utvikle angrepsspillet mitt og ha stort fokus på eksplosiviteten i spillet og få i gang utviklingen av skuddet utenfra. På grunn av skaden min trenger jeg mye spenst og utholdenhetstrening slik at basen er i orden før jeg kan begynne å nerde på de små tingene. Defensivt håper jeg på å utvikle samarbeid mellom forsvar og keeper, slik at jeg kan bli enda flinkere til å tilpasse meg målvaktens behov. Det er vesentlig, for personlig mener at målvakten er den viktigste spilleren på banen.

Drømmen realiseres ved å spille for Ravens i Norge
Har du noen store håndballdrømmer? -Min store håndballdrøm har nok vært å reise til utlandet. Den føler jeg kommer på plass når jeg kommer til Norge og skal spille med Romerike Ravens. Jeg gleder meg veldig til å bli utfordret i å komme litt lenger fra både familie og kjæreste.  I en slik situasjon blir litt av den kjente tryggheten tatt bort.  Jeg er klar for utfordringen, og føler meg veldig trygg på klubbvalget.

Du har vært ute med skade siden oktober. Fortell om veien tilbake. -Jeg har lært meg å være tålmodig i vanskelige tider og virkelig huske å respektere hvordan kroppen føles. I tillegg har jeg lært mye selvdisiplin i forbindelse med min rehabilitering. Da har jeg blitt nødt til å stå mer på egne ben og ikke være en del av et lag som man pleier. Den siste tiden med skade har vært tung, spesielt mentalt, men jeg føler også at jeg har blitt kjent med meg selv på en helt annen måte. Så det er aldri så ille at det ikke er godt for noe annet – som de kloke sier en gang i blant. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake på banen sammen med nye lagvenninner i Romerike Ravens, avslutter Isabella.