-Disse poengene fortjente vi – Ravens

-Disse poengene fortjente vi

Rælingen var godt forberedt og veldig revansjelystne før oppgjøret i Rema 1000-ligaen mot Byåsen. I cupkampen ble det stortap. RHK slapp gjentakelse og fikk en fortjent revansj.

Ane Mällberg var tydelig i garderoben før kampen.  -Vi skulle være påskrudd fra start, og det skulle vi vise allerede i oppvarmingen. I kampen skulle vi gå ut på banen med selvtillit og fokusere på oppgavene.

Det ble vist mye godt forsvarsspill

Slik så det også ut så snart dommeren blåste i gang. Vertskapet så ikke ut til å være forberedt på det som møtte dem. Rælingen har selv fått oppleve å være unøyaktige og bli straffet i starten av kamper. Denne gangen var det Byåsen som fikk kjenne på dette. Trønderne slet i motbakke. Spesielt i de første tjue minuttene var Rælingen suverent best. Med 14-7 til hvittrøyene så det ut som lekestue. Byåsen måtte bruke time-out kortet to ganger før første omgang var halvspilt. Etter hvert våknet Lipman til liv i Byåsen-buret. Mer skulle ikke til for at forspranget ble redusert til tre mål til pause.

Ane Mällberg måtte justere på noen av forsvarsformasjonene siden Astrid Mjøen Holstad hadde et kraftig overtråkk på lørdagstreninga. Det gikk veldig bra i store deler av kampen. Selv om Rælingen måtte jobbe hardt for å få sin første nettkjenning i 2.omgang, var forsvar og målvaktspillet bra. Det så ut som laget hadde god kontroll og ledet med fire mål midtveis i den siste omgangen. Men i håndball kan ting snu fort. To utvisninger kom kjapt etter hverandre. Dermed ble det en krevende fire mot seks periode. Invitasjonen til å komme inn i kampen kastet ikke Byåsen fra seg.  Perioden i overtall ble utnyttet til gangs. Plutselig var det åpen kamp og Rælingens ledelse hadde krympet til et mål. Jevnere skulle det bli. Med fire minutter igjen å spille stod det uavgjort. Rælingen tok seg sammen. Dette ville de ikke tape. Med høy innsatsfaktor og stor selvtillit avsluttet RHK kampen på en solid måte. Dermed kunne de innkassere to fortjente poeng.

Rælingens hovedtrener var veldig glad for seieren. -Disse poengene fortjente vi. Det er deilig å kjenne at vi lykkes bakover, selv om vi slipper inn litt mer enn det vi satte som målsetting. Vi får godfølelsen av å kjenne at vi styrer kampen, sier Mällberg

Se videointervju med Ane Mällberg

Karoline Strømberg ble kåret til beste RHK-spiller. Kapteinen fremhevet laginnsatsen. -Førstomgangen vår var veldig god. Vi var virkelig påskrudd. I sluttfasen er vi gode til å beholde roen, så det ble en skikkelig lagseier.

Rælingen har ytterliggere to utsatte kamper som følge av Covid-19 utsettelser. Onsdag 2.desember møter de Fredrikstad, og ti dager senere, søndag 13.desember blir det kamp mot Oppsal. Begge kampene spilles i Marikollhallen.