Førde-Rælingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale – Ravens

Førde-Rælingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale

De fleste vil hevde at Rælingen gikk på et overraskende tap i høstens hjemmekamp mot Førde. Etter flere gode kamper er det en gjeng med revansjelystne spillere som reiser til vestlandet på onsdag.

Tok poeng mot Larvik på hjemmebane
Er det fare for at Rælingen går i fella en gang til? -Jeg er ikke nødvendigvis helt med på at vi «fikk i fellen» mot Førde i høst. Det indikerer at vi tok lett på tingene. Og det tror jeg ikke var tilfelle, men vi presterte en svak kamp og Førde spilte en av sine beste kamper for sesongen. Det førte til et veldig skuffende tap, og det er jo ingen garanti for at det ikke kan skje igjen. Sesongen har vist at selv om det er betydelig kvalitetsforskjell mellom topplagene og bunnsjiktet i 1. divisjon, så er ikke avstanden større enn at de svakere lagene har potensial til å overraske når de får treff på «rett dag». Det er greit å minne om at Førde også tok ett poeng fra Larvik (Red. anm.: hjemme i Førdehuset) , i en kamp serielederen hadde større grunn til å være fornøyd med uavgjort enn det hjemmelaget hadde, sier Daniel Birkelund

-Vi vet vi må krige for å vinne
Rælingen hadde utfordringer i den defensive delen av spillet i høstens kamp. Det skapte utrygghet og frustrasjonen som laget etterhvert tok med seg i kontrings- og angrepsspillet. Fra tribunen fikk man se en kamp uten rytme, flyt og samhandling. «Det virker å være en revansjelysten gjeng med spillere. Er det garanti nok for ikke å gå på en undervurdering?» -Jeg er som sagt ikke med på premisset om at vi undervurderte Førde sist, men vi er veldig revansjelystne ja. Hjemmekampen mot dem var vår svakeste for sesongen, så vi kjenner vi har noe uoppgjort der. I tillegg er vi selvfølgelig svært sultne på å fortsette rekken med fine kamper og gode resultater. Vi vet vi må krige, for Førde er har et lag med stor innsatsvilje, spesielt når de har mulighet for å kjempe om poeng. Gir man dem lillefingeren er de raske med å ta hele hånden, avslutter Birkelund.

NESTE HJEMMEKAMP: