Larvik-Rælingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale – Ravens

Larvik-Rælingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale

Sesongen nærmer seg slutten. Førstkommende søndag reiser Rælingen til Vestfold for å måle krefter mot Larvik. Den gamle storheten er definitivt på vei tilbake mot toppen av norsk håndball.

Et robust lag
Larvik la lista lavt før sesongstart. Nå topper de tabellen i 1.divisjon. Det ser ikke ut til at noen kan snyte dem for opprykk til Rema1000-ligaen.
-Jeg sa før sesongen, i motsetning til mange andre, at jeg anså Larvik som en av de tøffeste konkurrentene i toppen av 1. divisjon. De har et mannskap med bra erfaring som, ikke uventet med tanke på at det var et «nytt» lag, har blitt bedre og bedre utover i sesongen. Fra november-desember og utover har de fremstått som veldig solide. Styrkene deres er først og fremst et robust og godt organisert forsvar og avdelingens beste målvakt, sier Daniel Birkelund.

Sikter seg mot kvalikplassen
Larvik kan med seier mot Rælingen sprette chanpagneflaskene og feire opprykket. Spørsmålet er om RHK kan sørge for at festen utsettes. -Jeg er helt sikker på at Larvik er et av lagene som rykker opp. Så for vår del handler det mest om å jobbe videre i den positive trenden vi selv er inne i. Vi sikter oss inn på kvalikplassen og trenger minst 3 poeng på de 3 siste kampene for å klare det. En seier i Larvik vil selvsagt bringe oss et stort steg i riktig retning i så måte. Skal vi klare det må vi antagelig spille en av våre absolutt beste kamper for sesongen.

Hva må RHK ha fokus på i duellen mot Larvik? -Jeg tror kampbildet blir viktig. De er jo et av lagene som slipper inn færrest mål i divisjonen og vi er laget som scorer mest. Vi kommer som vanlig til å forsøke og sette fart i kampen, bruke våre styrker i kontrings- og ankomstspillet og spille hurtig og kollektivt i etablert angrep, forklarer Birkelund