Rælingen-Charlottenlund SK, 1. divisjon 1920 > Kamprapport – Ravens

Rælingen-Charlottenlund SK, 1. divisjon 1920 > Kamprapport

Rælingsjentene følte de hadde noe å revansjere etter at de spilte uavgjort mot Charlottenlund på bortebane i høst. I Marikollhallen var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Kjempet motstanderen ut av stilen
Daniel Birkelund forberedte jentene på at det trolig ville bli jevnt i første del av kampen, men at mulighetene for å rykke fra ville komme. Slik gikk det også. RHK åpnet med forsvarsspill i 6:0 formasjon. Begge lag var aggressive på mål og avslutningene haglet innledningsvis. Midtveis i første omgang ble forsvaret endret til 5:1, noe som Charlottenlund egentlig aldri fant ut av. Dermed kunne RHK gå til pause med tre-måls ledelse.

Se videointervju med Marte Juuhl Svensson (BB) og Sisse Marie Bøge Fahlberg

Aggressivt forsvar og tempo ble resepten
Tiltross for mange scoringer mente Birkelund at man måtte ha mer nøyaktighet fremover når han snakket til jentene i pausen. I de første fem minuttene etter hvilen fikk han se lite til dette, for det tok tid før den første scoringen kom. I løpet av 90 sekunder kom det tre på rad. Dermed festet Ræingen et solid grep om kampen. Med ledelse 20-15 så det ikke ut som Trondheimsjentene hadde nok i verktøykassen sin til å komme tilbake. Selv om de kjempet iherdig måtte de reise hjem med åtte-måls tap.

-Jeg sitter igjen med en både og følelse. Det er likevel solid og sikkert gjennomført, men jeg synes vi gjør det unødvendig vanskelig for oss selv i perioder, sier Birkelund.