Rælingen-Fyllingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale – Ravens

Rælingen-Fyllingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale

Rælingen møter Fyllingen i Marikollhallen søndag 1.mars.
–Vi skal ikke gi dem noen gratissjanse, men ha fokus på høy intensitet og solid kvalitet på alt vi gjør. Er vi en god versjon av oss selv, vet vi at Fyllingen må spille veldig bra dersom de skal slå oss, sier Daniel Birkelund.

Ingenting går av seg selv
Rælingen har åtte seire på rad. Er det fare for at laget ikke tar Fyllingen på alvor? -Å ta lett på ting ligger ikke for denne gjengen, men det er likevel fort gjort å miste litt fokus og tillate at det lurer seg inn en liten tanke bakerst i hodet om at ting går litt av seg selv. Det gjør det jo aldri. Derfor er det viktig å forstå hvorfor vi har prestert godt og vunnet kamper. At vi verdsetter det arbeidet vi har gjort før og underveis i hver eneste en av de åtte kampene. Samtidig gir 8 seire på rad både selvtillit og trygghet. Og det i seg selv er det godt utgangspunkt for gode prestasjoner også i fortsettelsen. Vi vet at så lenge vi gjør jobben vår så er vi vanskelige å slå, fortsetter Birkelund.

Å ta lett på ting ligger ikke for denne gjengen

Daniel Birkelund

Siste sjanse?
Fyllingen har Tertnes som prestasjonsklubb. Det er vel å forvente at elitelaget gjør hva de kan for å hjelpe partnerklubben sin. Er dette siste sjanse for Fyllingen til å berge plassen? -Det er i realiteten ikke så mye Tertnes kan hjelpe Fyllingen med. De har fått flyttet ned en ekstra spiller nå i siste del av sesongen (Karoline Fantoft). Jeg tror ikke det kommer til å ha noen avgjørende betydning for hvordan det går på søndag. Det er også mannskapet de har stilt med i de siste 3-4 kampene. Med tapene mot Haslum og Grane tilsier alt at det blir veldig vanskelig for dem å skrape sammen nok poeng til å holde seg. Fyllingen trenger å vinne minst to, sannsynligvis tre, av de fire siste, og med et tøft kampprogram virker oppgaven stor. Samtidig hender det jo at lag, og kanskje særlig sånne lag som Fyllingen, med veldig mange unge uerfarne spillere, med et bra ferdighetsnivå – kan ha lettere for å prestere når det «egentlig er kjørt». I stedet for «må vinne-kamper» som de har hatt nå mot Skrim, Haslum og Grane, så kommer de til oss og har egentlig ingenting å tape og kan spille med lave skuldre.

I høstens oppgjør i Bergen spilte Rælingen solid defensivt

Tok tid å få satt formen i laget
Hva vurderer du som den viktigste årsaken til at Rælingen prestasjonsmessig først de siste par månedene er på nivået laget selv hadde forventet å levere i første del av sesongen? -Jeg tror det er et veldig sammensatt bilde. Det kan også være litt tilfeldigheter. Hadde vi hatt noe mer stang-inn i starten kunne vi muligens kommet inn i en flyt som vi kunne bygget på. I stedet for å få følelsen av å være litt på etterskudd og måtte lete etter svarene i første del av sesongen. Det kan også tenkes at vi undervurderte hvor lang tid vi trengte på å få satt ting på plass. Selv om vi på mange måter hadde bra kontinuitet i laget, var det viktige spillere, både på og utenfor banen som forsvant, og vi var nok ikke kommet så langt som vi trodde i lagbyggingen når vi kom til seriestart, avslutter Birkelund