Rælingen-Storhamar Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale – Ravens

Rælingen-Storhamar Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale

Storhamar er av de fleste ekspertene tippet på sølvplass i årets Rema 1000-liga. Laget fra Hedmark har så langt innfridd og står med full pott i sine første kamper.

Krever at laget jobber knallhardt
Anniken Wollik er kanskje den største krigeren i Rælingens mannskap. Trenerne sier gjerne: «Wollik løper gjennom veggen dersom hun får beskjed om å gjøre det.» Høyrekanten er også klokkeklar i talen om hva som kreves mot Storhamar. -Vi må sette harde taklinger og snakke sammen i forsvar. Laget må fungere og vi må spille hverandre gode gjennom hele kampen. Aller viktigst blir det å orke et kjør gjennom 60 minutter, ikke tenke for mye, bare jobbe, for da er alt mulig, sier Wollik som maner sine lagvenninner til å brette opp ermene.

Anniken Wollik maner lagvenninnene til å brette opp ermene. Her i aksjon mot Storhamar i august

-Vi skal jobbe for å gi dem kamp
På trening er det fokus på arbeidsoppgavene. Laget står uten poeng, men verken spillere eller trenere har mistet troen. -Storhamar er jo et godt lag som kommer til å spille seg bedre og bedre gjennom sesongen. Igjen møter vi en medaljekandidat. Vi hadde fin progresjon fra første til andre kamp når vi spilte treningskamper mot de i august. Likevel er det alltid vanskelig å sammenligne treningskamp mot kamp der det spilles om poeng. Vi skal forberede oss godt og selvfølgelig jobbe for å gi de kamp. Det er fint å få Storhamarkampen nå. De skal jo være i toppen, så det å få den matchingen og læringen fra slike kamper blir veldig viktig i forhold til å få poeng etter hvert, sier Ane Mällberg.

– Jeg merker jeg er blitt strengere (Romerikes Blad)

Reiste seg etter degradering
Hamarlaget har gjort en flott reise siden sommeren 2015. Da ble de degradert grunnet manglende forhold i elitelisensen. Rælingen som overtok plassen deres den gangen, som resulterte i klubbens første sesong på øverste nivå. For Storhamar ble det den gang «samling i bånn» og starten på et imponerende sportslig håndtverk. Spørsmålet er: Kan Askeladden fra Rælingen utfordre det solide laget fra Hamar?