Solveig Aashaug Stangvik, 17 år. Debuterte med scoring – Ravens

Solveig Aashaug Stangvik, 17 år. Debuterte med scoring

Solveig Aasvik Stangvik kommer fra Nittedal og har spilt 11 år i partnerklubben Nit-Hak. I onsdagens kamp i Rema 1000-ligaen fikk hun sin debut mot Tertnes.

-Det var veldig gøy å bli tatt opp på A-laget. Jeg har blitt tatt godt imot i gruppa. Det er inspirerende å spille med så gode spillere og også å få noen minutter på banen, noe jeg ikke hadde forventet, forteller Stangvik.

Ida Aasvik Stangvik scorer sitt første mål i Rema 1000-ligaen

Nittedalsjenta kom fast inn i Rælingens rekruttgruppe i sommer. Her har hun trent godt sammen med en talentfull gjeng. Grunnet Covid-19 situasjonen har ikke seriespillet kommet i gang i 2.divisjon hvor rekruttene spiller. Hovedtrener Ane Mällberg samarbeider tett med rekruttmiljøet i klubben. -Solveig var med oss på en treningskamp tidligere i høst og viste at hun ikke redd for å ta tak. Hun er med nå i starten for å lære rutiner, komme inn i laget, og får et steg opp i treningsarenaen. Solveig har spennende kvaliteter og passer godt inn med tanke på de spillerne vi har fra før. Hun har et veldig godt skudd og overblikk. Solveig har potensial til å utfylle troppen vår over tid. Slik kampbildet ble mot Tertnes så vi at ferdighetene kunne passe i de delene av kampen hun fikk noen minutter, sier Mällberg.

Videointervju med Ida Aashaug Stangvik

17 åringen ble først mandag denne uken løftet opp til en fast plass i troppen. Selv om hun har vært innom tidligere blir det en ny hverdag for ungjenta. -Overgangen har vært fin. Vi har jo trent på mange av de samme systemene i rekruttgruppa hvor vi har gode trenere som følger opp på en veldig god måte. Fremover vil jeg jobbe for å utvikle skuddet, fintene, og bli bedre kjent med jentene, avslutter Stangvik som røper at Cristina Neagu er det store forbildet.