Svensk mester med Champions League erfaring klar for Ravens – Ravens

Svensk mester med Champions League erfaring klar for Ravens

Hanna Örtorp (24) er klar for Romerike Ravens. Den svenske jenta kommer fra elitespill i Önnereds, har spilt Champions League og er svensk mester med storklubben Sävehof.

Kantspilleren tok pause fra topphåndballen etter forrige sesong. Etter sommerferien har fokuset vært på studier. Hun ble med på flyttelasset til kjæresten Mirko Vicentijevic (25) som er ny i Fjellhammer denne sesongen.

Ravens har vært plaget av skader og sykdom gjennom hele oppkjøringen. Særlig venstrekantposisjon har vært utsatt hvor kun løpsmaskinen Anniken Wollik har vært tilgjengelig. Ravens trener Ane Mällberg kjente godt til Hanna og at hun skulle være med da Mirko Vicentijevic flyttet til Lillestrøm og spill for Fjellhammer. Mällberg fikk positive signaler om interesse for prøvetreninger. Her viste den svenske jenta seg frem med gode håndballkvaliteter og ikke minst at hun har menneskelige egenskaper som passer godt inn i spillergruppen. Partene ble på kort tid enige om å starte prosess for å få henne spilleklar. Den internasjonale overgangen ble gjennomført med ekspressfart, og den svenske jenta blir klar til oppgjøret mot Aker Topphåndball som spilles 18.september.

Hanna Örtorp på spasertur i Lillestrøms gater

Hanna Örtorp skryter av de første dagene med trening.

-Det har vært veldig gøy å trene med Ravens. Jeg har blitt tatt i mot på en fin måte av spillerne, trenerne, lederne og de som er rundt laget. Jeg synes det er spesielt bra med nivået og tempoet i treningene.

Venstrekanten som både har spilt Champions League og vunnet nasjonal tittel, setter SM-gullet høyest. Hun beskrives som en glad vinnerskalle som elsker kontringer og fart på banen.

Den svenske jenta valgte å ta en pause fra håndballen etter forrige sesong og hadde ikke sett for seg et så raskt comeback.

-Det tok egentlig ikke lang tid før jeg savnet håndballen, og ikke minst å være en del av et lag. Jeg er glad for muligheten jeg har fått med å være med på laget til Ravens. Å få trene med gode spillere, og ikke minst være i et miljø med nye spillere og trenere er både utviklende og morsomt, avslutter Hanna Örtorp.