Wollik topper scoringsstatistikken – Ravens

Wollik topper scoringsstatistikken

Statistikk sier mye, men ikke alt. Spesielt i amerikanske idretter elsker man å leke med tall. Vi er på vei etter, men er langt fra kulturen som måler absolutt alt. God statistikk krever god registrering. Kvaliteten på dette er nok ikke 100% i norsk håndball, men man kan få en god og interessant oversikt i Norsk Topphåndballs nye statistikksystem.

Scoringstoppen
Etter at Ravens har spilt 18 seriekamper i Rema 1000-ligaen topper Anniken Wollik lista med 112 mål totalt (spillermål og 7M). Maja Muri har klatret til 3.plassen med sine 104. Larviks Furu Sæteren har flest spillermål (95), mens Freja Christensen fra Aker Topphåndball med 38 scoringer er på toppen i antall fra 7M-merket. Aurora Hatle (Fana) har fyrt av flest skudd. Hun har 90 mål på 173 forsøk.

Målvaktene
Kathrine Lunde topper med en redningsprosent på 47,55%. Veteranen deler spilletid med 2 andre målvakter i Vipers som også ligger med høy redningsprosent. Olivia Lykke Nygaard har imponert i Fana-drakta med 157 redninger. Det er flest i Rema 1000-ligaen. Redningsprosenten hennes ligger på 34,07% (8.plass), som er på nivå med Ravens målvakt Vilde Johansen.

Råtassen
Sherin Obaidli er like suveren på utvisningsstatistikken som Kathrine Lunde er i redningsprosent hos målvaktene. Med seksten utvisninger og to røde kort har hun et godt forsprang til neste på lista. Ravens spillerne har fordelt sine utvisninger hvor Isabella Fazekas Jakobsen (delt 5.plass med 3 spillere/9×2), Kristin Eskerud, Rikke Thorngaard og Maja Muri (delt 6.plass med 7 spillere/8×2) og Anniken Wollik (delt 7.plass med 3 spillere/7×2).

«Most Effective Player» (MEP)
Tallene danner sammen med flere andre parametere metodikk i statistikken for å rangere de mest effektive spillerne i Rema 1000-ligaen. «Most Effective Player» (MEP), gir etter hver kamp spillerne en poengsum basert på deres effektivitet. Anniken Obaidli topper så langt denne lista med 65,05 MEP-poeng. Maja Muri har plassert seg på 4.plass (61,15).

Les også: Ny statistikkmetode i norsk håndball. Mest effektive spiller (MEP)

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET

Tilskuere
For å se på tilskuerstatistikken må man inn på Norges Håndballforbunds side. Ligaen har hatt klar økning i besøkende på tribunen. Etter et par sesonger preget av korona jobbes det godt i flere klubber. Årets liga nyter godt av at det er flere internasjonale profiler. Verdens beste klubblag har et stjernegalleri som fyller hallene over hele landet. De har det høyeste snittet på hjemmebane (1070). På bortebane har de enda flere (1378). Da laget kom til Skedsmohallen ble det publikumsrekord på Romerike med nesten 1800 på tribunen. Lagene i Rema 1000-ligaen har i skrivende stund spilt 17 og 18 kamper hver. Ravens har inntatt 3.plassen med 540 flere tilskuere totalt enn 4.plasserte Volda. Romerikslaget snitter foreløpig med 683 på hjemmebane (4.plass) og 627 på bortebane (delt 4.plass).

Rema 1000-ligaen tar nå pause frem til 8.mars, og Ravens spiller sin neste kamp på hjemmebane mot Molde søndag 12.mars. Inneværende håndballuke avsluttes med Final8 i Arendal før landslaget samles til Golden League.