Ane Mällberg: -Vi skyter oss selv ut av kampen – Ravens

Ane Mällberg: -Vi skyter oss selv ut av kampen

Før kampen i Rema 1000-ligaen mot Molde var Ane Mällberg tydelig på at alle spillerne måtte være påskrudd. Det var de en god stund. Men siste fase ble preget av utydelig forsvarspill og unøyaktige avslutninger.

Det startet ikke spesielt bra for hjemmelaget. Ravens linjespiller Maja Muri fikk en vridning i kneet under oppvarmingen. Hun var ikke klar før halvspilt 1.omgang. På det tidspunktet styrte Ravens spillet, hadde høyt tempo og god uttelling på skuddene sine. Til pause hadde de scoret tyve mål. Det var det god grunn til å være fornøyd med. Bakover ble det sytten mål, og Vilde Johansen hadde levert flere gode redninger. Tempoet hadde vært høyt med mange avslutninger.

Anniken Wollik med innsats som gir betalt i straffekast

I pausepraten hadde ravnene fokus på å trykke og bearbeide i bredden i det offensive spillet. Laget fikk satt opp avtalespillet i starten av omgangen, men Molde kom stadig nærmere. Ravens nøyaktighet i skuddene holdt ikke samme nivå som i første omgang. Etter halvspilt 2.omgang tok gjestene ledelsene 26-27. Ravens har vært i samme situasjon flere ganger denne sesongen. Da har de mange ganger snudd kampbildet til egen fordel. Denne gangen gikk det ikke. I et siste forsøk på å hente inn gjestene ble forsvaret lagt om til to merker. Det ga ikke ønsket uttelling. Gjestene kunne isteden sikre deg en 5-målsseier.

Se videointervju med Ane Mällberg: Stod ikke distansen mot Molde

-Vi blir litt feige midtveis i 2.omgang. Dessverre skyter oss selv ut av kampen. Vi visste at de ville kjempe helt inn. Energien blir litt borte. Det er her vi må samle oss. Det er uansett gode erfaringer å ta med oss. Vi jobber med utvikling. Det var tross alt mye bra å ta med videre, sier Ane Mällberg etter kampen.

Rikke Thorngaard ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Hun ble sammen med Frida Haug Hoel Ravens toppscorere med seks mål hver.