Mällberg overtar som hovedtrener – Ravens

Mällberg overtar som hovedtrener

Ane Victoria Ness Mällberg blir hovedtrener for Rælingens håndballkvinner neste sesong. Etter to år som assistenttrener for A-laget og ansvarlig for klubbens rekruttlag skal hun nå lede elitesatsingen.

Har bevist sin kompetanse
-Vi har fulgt Ane som trener i flere år, og forsøkte faktisk å få henne med i teamet vårt for tre år siden, men lykkes ikke da. Det er en stor glede at hun blir hovedtrener fra kommende sesong. Ane har bevist sin kompetanse, har imponerende kapasitet og tatt steg både i klubben og som en del av trenerteamet for juniorlandslaget, sier sportssjef Svein Strømberg.

Romerikes Blad: Ane (27) blir tidenes yngste kvinnelige hovedtrener i topphåndballen: – Jeg er forberedt på at det blir pratet om

Klubbens førstevalg
-Hvilke refleksjoner gjorde du da ditt navn kom opp som klubbens førstevalg etter beslutningen om at samarbeidet med Daniel Birkelund ikke ville fortsette.
-Jeg synes det er veldig hyggelig og motiverende å jobbe i en klubb som støtter og har tro på meg. Det har gitt trygghet at Daniel og klubben har vist tillit til meg som trener i disse årene.

Aftenposten: Ane Mällberg blir ny hovedtrener i Rælingen HK. Det er en historisk ansettelse i norsk topphåndball.

Mällberg ligger ikke på latsiden. I tillegg til engasjementet i RHK er hun inne i avslutningen av trener-4 utdanningen ved siden av å være i trenerteamet på juniorlandslaget. Nå venter en oppgave med hovedansvar. -Mye av grunnen til at jeg takket ja til denne muligheten er at jeg ser det som et riktig steg videre i min karrière. I tillegg virker det som et bra tidspunkt med tanke på livet ellers. Det føles også fint og riktig å fortsette arbeidet som Daniel startet og som jeg har fått lov å være en del av, fortsetter 27 åringen.

Forlenger ikke avtalen med Birkelund (rhk.topphandball)

-Vi skal bygge videre på det som er bra
Sammen med en spennende sesongavslutning startes prosessen med spillerlogistikk og videreutvikling av laget. – For meg blir stikkordet kontinuitet viktig. Vi må følge «kampplanen» både på klubb og lagsnivå. Vi skal bygge videre på det som er bra, og at spillerne som nå har blitt et år eldre fortsetter den utviklingen de har hatt. Første prioritet blir å få ut potensialet som flere av disse spillerne har. Deretter får vi vurdere hvilke behov vi har for å kunne ta laget videre.

– Vi har en tydelig spillestil som vi skal fortsette utviklingen av.

Ane Mällberg

Samarbeid blir viktig suksessfaktor
Mällberg har også sterke meninger om å videreutvikle samarbeidet med partnerklubb Nit/Hak, samt å vurdere om det kan inkluderes flere klubber.
-Vi har et lag med godt samhold. Vi har en tydelig spillestil som vi skal fortsette utviklingen av. I tillegg synes jeg samarbeidet med Nit/Hak har utviklet seg et steg videre. Likevel har vi både som lag og klubb noen forbedringspunkter i forhold til å bli mer inkluderende. Dersom vi ønsker å være et topplag og flaggskip for damehåndballen på Romerike må vi fortsette å tenke samarbeid, gi av oss selv, bidra i klubbene rundt oss og i lokalmiljøet.

Blir landslagstrener (rhk.topphandball)

Ønsker kompetanse i teamet
Prosessen med å bygge teamet rundt hovedtreneren har kommet i gang. Mällberg velger selv sine teammedlemmer ut fra gitte rammer. -Det blir viktig å ha noen som kan utfylle meg der jeg selv har størst utviklingspotensial. Med tanke på steget jeg nå skal ta er det nok fordelaktig å ha med seg noen med erfaring, og som kan fungere mer som en mentor. Vi skal også jobbe for at det blir et godt samarbeid med rekruttlaget og teamet der, i tillegg til samarbeidsklubbene, avslutter Mällberg.

Se videointevju med Ane Mällberg