Rikke Arnesen slet med sykdom. Nå leverer hun karrierebeste – Ravens

Rikke Arnesen slet med sykdom. Nå leverer hun karrierebeste

Rælingen er svært fornøyd med at Rikke Arnesen (20) nå er tilbake i flytsonen etter en periode på sidelinja.  Rikke var kaptein på juniorlandslaget LK00, men så ble hun satt ut av sykdom.  Nå leverer hun karrierebeste på venstrekanten hos Rælingen. 

– Jeg slet med sykdom i to perioder og begge gangene var det uvisst hvor lenge det kom til å vare.  Det var ganske frustrerende ikke å vite hvor lenge man er ute og så er det litt skummelt ikke å vite hva som skjer med kroppen og veldig rart ikke å være en del av laget, forteller hun. 

– I fjor var jeg endelig frisk igjen og den sesongen er den første jeg har fullført på mange år. 

– Jeg brukte hele fjorårssesongen på å komme tilbake og få nok treninger og kamper i kroppen.  Det var deilig å være i den posisjonen jeg var i, jeg fikk spilletid, men startet ikke kampene, så det var lite press. Jeg fikk mulighet til å bruke tid på å komme tilbake, sier hun takknemlig. 

– Det var en veldig god sesong hvor vi hadde mye suksess som lag og vant mange kamper og gjorde det bra.  Det er et kjempegodt miljø i Rælingen og for meg var det en perfekt klubb å komme tilbake til som håndballspiller.

Les også: Rikke Arnesen kåret til månedens spiller i oktober


God høstsesong

Rikke Arnesen spiller sin andre sesong i Rælingen.  Tidligere har hun spilt i Kjelsås og Stabæk. Etter 8 kamper i høst har hun allerede scoret fem mål mer enn hun gjorde i hele fjorårssesongen.  Rikke er nummer tre på toppscorerlista til Rælingen.

– Jeg har vært i en flytsone i høst.  En grunn til det tror jeg er at jeg har fått de kampene og treningene jeg trenger og føler en trygghet i laget.  Jeg er blitt enda mer kjent med jentene og trenerne og føler meg trygg i den posisjonen jeg er.  Når man bytter lag, tar det alltid tid før en kommer ordentlig inn i det nye laget. 


Rælingen står med en seier så langt og har merket at det er stor forskjell mellom spill i 1. divisjon og REMA 1000-ligaen.

– Ja, det er mye høyere tempo og rett og slett en del kvassere spillere.  Men det vi har merket mest, er at man blir straffet enda hardere om man gjør småfeil.  En feil fremover fører til et raskt mål imot.  Vi har ikke råd til å gjøre de feilene vi kom unna med i 1. divisjon. 

– Selv om vi står med få poeng er humøret og motivasjonen i laget veldig bra.  Vi har hatt god utvikling i flere av kampene og vi har blitt bedre og bedre. 

– Men vi har selvsagt selvinnsikt og vet hvilke kamper som er viktigst for oss å vinne, understreker hun.  – Og de kampene har vi en del igjen av, så vi holder fortsatt motet oppe og fokuserer på videre utvikling.    Vi er avhengig av at alle lagene gjør jobben i treningsarbeidet og tar steg utover i sesongen.  Vi har hatt en stigende kurve og hvis det fortsetter tror jeg absolutt at vi kommer til å ta de poengene vi trenger. 


Fantastisk klubb

– Det er helt fantastisk å være her og jeg trives utrolig godt i Rælingen, både med spillere, trenere og apparatet rundt.  Rælingen er en ordentlig fin klubb.

Rikke gir også ros til trenerteamet.

– Jeg synes trenerne våre er kjempeflinke.  Ane Ness Mällberg gjør en kjempegod jobb som hovedtrener og hun og Michael O’Sullivan supplerer hverandre godt.

– Jeg er positiv.  Jeg har trua på at vi kommer til å gjøre det bedre fremover og at det kommer til å se penere ut på tabellen etter hvert, avslutter Rikke Arnesen optimistisk. 

Byåsen-Rælingen, søndag kl.16:00 på direktesport.no (link)

Byåsen-Rælingen, søndag kl.16:00 på direktesport.no (link)