Sarah: – Det at jeg fikk blomstre litt i kampen mot Flint ga meg enda større motivasjon – Ravens

Sarah: – Det at jeg fikk blomstre litt i kampen mot Flint ga meg enda større motivasjon

Hun hadde som mål i starten av sesongen om å ta litt større plass i laget.  I kampen mot Flint i november klaffet det for Sarah Deari Solheim og hun fikk vist hvilke kvaliteter som bor i henne.  Den kampen var hennes gjennombrudd i REMA 1000-ligaen.

(Skrevet av Trond Sørøy / Norsk Topphåndball)

Sarah spiller sin fjerde sesong i Romerike og dette er hennes andre sesong hvor hun har spilt fast på A-laget.  Hun kjemper mot mer rutinerte Frida Haug Hoel om spilletid, men har nå vist lagledelsen at også hun kan være en viktig bidragsyter når det drar seg til.

I 27-25 seieren over Flint scoret Sarah tre mål mot slutten da kampen skulle avgjøres.

Foto: Svein H. Strømberg


– Det var vel under den kampen jeg fikk vise litt mer hva som bor i meg, forteller Sarah Deari Solheim (20). – Vi var alle ekstra tente i den matchen da vi visste at den hadde ekstra betydning med tanke på tabellsituasjonen. Det er veldig deilig å sitte igjen med en følelse av at du har bidratt i en viktig kamp og det gjorde jeg i den kampen.


Hvor gøy var det å ha følelsen av å være en matchavgjørende spiller?

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. For meg var det viktigste å ta de to poengene og gjøre mitt aller beste for at vi sammen kunne gå seirende ut av hallen. Det er ingenting bedre enn en skikkelig lagseier og i den kampen, som mange andre, spilte vi veldig bra som et lag.

Les også: Folkets kamp! Gratis inngang til oppgjøret mot Flint Tønsberg


Romerikes høyreback kunne nok ane at noe positivt var i emning for hun følte seg rolig og trygg på benken før hun ble kastet ut i det

– Jeg var veldig trygg på meg selv den kampen, smiler hun. – Jeg satt og studerte spillet på benken og diskuterte med de rundt meg hva jeg kunne gjøre i de forskjellige situasjonene. I tillegg hadde jeg en dialog med Frida der vi snakket om hva vi måtte fortsette med og gjøre annerledes. En annen faktor er det at jeg allerede i første angrep var involvert i et mål og det ga meg enda mer selvtillit og tro på at det bare gikk en vei.

– Jeg hadde som mål i starten av sesongen om å ta litt større plass i laget og være tryggere på meg selv og de jeg spiller med, forklarer hun. – Jeg liker å ta ansvar og hjelpe der jeg kan, så det var utrolig deilig å kjenne på den følelsen igjen etter Flintkampen. I tillegg så har jeg øvd en del på vurderingsspill og vite når jeg skal gjøre hva i de forskjellige situasjonene. Det funket veldig bra i kampen der jeg varierte på innspill, utspill, skudd og viderespill.

Foto: Svein H. Strømberg


– Det at jeg fikk blomstre litt i kampen mot Flint ga meg enda større motivasjon til å fortsette og jobbe hardt og målrettet, sier hun ivrig.  – Det å se klipp, få tilbakemeldinger og komme med evalueringer er viktige faktorer for min utvikling.


Etter den gode opplevelsen mot Flint har 20-åringen fortsatt å ta steg.  Hun forteller at hun har blitt bedre på å ta seg tid i skuddene og variere litt mer.  Tidligere hadde hun en tendens til å skyte på autopilot, istedenfor å vurdere og ta den tiden jeg trenger.

Hva ønsker du å utvikle ytterligere i spillet ditt?

– Mitt hovedmål siden jeg startet å spille med A-laget er at jeg skal være en spiller som er like god i angrep som i forsvar. Jeg har jobbet veldig med å klare å kjempe i dueller, vite hvor høyt jeg skal stå og jobbe godt med de rundt meg. Jeg har som regel kjørt angrep-forsvars bytte til nå eller stått ener, men med tiden er målet og være en god og stabil forsvarsspiller på toerposisjonen.

Foto: Svein H. Strømberg


Med Romerike Topphåndball samlet klubbene på Romerike seg til en felles satsning og tok over plassen til Rælingen i REMA 1000-ligaen.  Og denne satsningen har vært en ubetinget suksess.

På hvilke måter har klubben utviklet seg fra Rælingen til Romerike Topphåndball?

– Vi har blitt et mye mer profesjonelt lag og teamet rundt oss har både blitt større og jobber for at vi skal få alt tilrettelagt etter ønsker og behov. Hele konseptet med et nytt lag og ny klubb tror jeg har gitt hele laget en ekstra motivasjon til å kjempe for det vi har dannet, sier Sarah begeistret.

– I tillegg har vi fått en ny hjemmebane som har plass til mange flere tilskuere og det er en ekstrem god følelse å løpe inn i hallen før kamp og se at det er så mange som har møtt opp for å se oss spille. Så all fortjeneste til dem som lager stemning i hallen.

Foto: Svein H. Strømberg


– Jeg trives veldig godt som Romerikespiller! Vi er en sammensveiset gjeng både på og utenfor banen. I tillegg har vi mange trenere og støttespillere rundt oss som brenner for at vi er under utvikling hele tiden. En veldig fin gjeng og klubb man kan utvikle seg i, skryter hun.


Etter å ha vært et heislag mellom REMA 1000-ligaen og 1. divisjon de siste årene, har Romerike vist helt andre takter denne sesongen.  Laget har overrasket i flere av kampene, men har også vist i de siste kampene at de gode resultatene ikke har noe med flaks å gjøre.  Romerike fremstår som et knallsterkt kollektiv som er vanskelig å få ut av stilen.

– Vi hadde en tøff start på sesongen, men jeg synes vi var veldig flinke på å jobbe med det vi var dårlige på, istedenfor å bruke tiden på å stresse over hvor vi lå på tabellen, forteller Sarah. – Vi har vært opptatt av å fokusere mest på oss selv.  Vi en gjeng som unner hverandre godt og vi vil bli bedre sammen som et lag. Også er det ikke til å legge skjul på at vi i svært mange kamper blitt stemplet som underdogs, noe som gjør at vi går inn i hver kamp uten høye skuldre. Vi har ingenting å tape og vi vet selv hva som bor inn i oss.


Nå ligger dere på sluttspillplass. Hvordan skal dere fremstå videre for å forsvare den plassen?

– Jeg tror at så lenge vi spiller vårt spill og fortsetter å ha så gode treninger som vi har, så skal dette gå veldig bra. Vi skal gå inn i hver kamp og kjempe for poeng og gjøre det vi er gode på uavhengig av hvilket lag vi har på andre siden, sier Sarah Deari Solheim avslutningsvis.

Hør siste episode av Klisterboksen (E6/S1). Podcasten ble innspilt 8.mars og publisert 9.mars: