Sterk seier mot Larvik – Ravens
Merlinda Qorraj, Romerike Ravens

Sterk seier mot Larvik

Ravens visste hva de skulle gjøre, for Larvik hadde garantert gjort hjemmeleksene. Foran tusen tilskuere herjet Ravens i perioder med et medaljejagende Larviklag.

Det dreide seg om forflytning og fotarbeid. Med en offensivt plassert Frida Haug Hoel i forsvarsformasjonen som skulle nøytralisere kometen Maja Furu Sæteren, ville det bli mye rom for andre Larvik-spillere. Gjestene kom som ventet i store perioder med syv mot seks spill i sitt angrepsspill. Ravens svarte med energi og var ballorienterte da de stod i forsvar.

Det ble spenning i noen minutter av 2.omgang. Linnea Säreborn ble utvist seks minutter ut i 2.omgang. Larvik grep muligheten. I løpet av fem minutter ble 20-15 til 21-20. Kampen så ut til å snu. Så tok Ane Mällberg en time-out og så ut til å roe ned sine jenter. Da Larviks Maja Furu Sæteren ble utvist, snudde kampen igjen over til Ravens fordel. Laget løste utfordringene både offensivt og defensivt. I tillegg beholdt spillerne roen i sluttminuttene. Dermed kunne Ravens slippe jubelen løs

Hos hjemmelaget spilte Zaynab Elmrani en meget god kamp. Målvakten fikk bestemannsprisen i publikumskåringen. Ane Mällberg delte ut ros til hele laget. Også de som ikke var på banen bidro til å holde energien og humøret på et høyt nivå.

– Det var sykt bra jobbet fra start til slutt. Jeg er spesielt fornøyd med hvordan vi tar oss sammen når Larvik kommer opp og er bare et mål bak (21-20). Vi klarte å bruke det vi har vært gode på i treningsarbeidet, sier en meget fornøyd Ane Mällberg etter kampen.

Også blant spillerne satt kommentarene løst etter kampen. Det var god stemning da jentene danset etter «seierstoget» i garderoben. Sykt digg, denne karamellen skal vi suge på, sa kaptein Frida Haug Hoel. Linnea Säreborn spilte en av sine aller beste kamper i Ravens-trøya. Hun var tydelig på hva som kreves for å vinne håndballkamper

-Det ble nesten en kopi av den forrige kampen vi hadde mot Larvik. Det er på slik nivå vi må være i hver eneste kamp. Det er når vi leverer med intensitet og trøkk vi vinner, sier Säreborn.

Se videointervju med Linnea Säreborn og Merlinda Qorraj. Kampfakta nederst i artikkelen.

Kampfakta
Romerike Ravens – Larvik HK 34-29 (16-11)
Mål Ravens: Merlinda Qorraj 7, Maja Muri 7, Linnea Säreborn 6, Astrid Mjøen Holstad 6 (3), Frida Haug Hoel 5, Hanna Örtorp 2, Marielle Daa Nordvang 1
Toppscorer Larvik: Tirill Mørch 8
Utvisninger: Ravens 1×2, Larvik 2×2
Dommere: Tommy Andre Eriksen og Ismet Kvakic