-Det er marginalt at vi ikke tar det – Ravens
Frida Haug Hoel, Romerike Ravens

-Det er marginalt at vi ikke tar det

Det så ikke ut til bare å dreie seg om heder og ære i oppgjøret mellom Ravens og Sola. Begge lag ville spille håndball, og kampen i den siste serierunden ble både jevnspilt og spennende.

Sola hadde allerede vunnet bronsemedaljene i Rema 1000-ligaen. Sola-trener Steffen Stegavik hadde også med seg en medalje til Ravensspiller Merlinda Qorraj. Sørlandsjenta spilte første halvdel av sesongen for Sola og var kvalifisert medaljevinner.

For Ravens dreide mye seg om å følge opp storseieren mot Gjerpen i forrige serierunde. Romerikslaget innfridde delvis. De var ikke like skjerpet gjennom hele kampen som sist, men viste som lag at de har et solid nivå inne.

Ravens fikk en kanonstart og ledet 3-0 etter tre minutter. Sola var kanskje ikke påskrudd fra start, men fant etter hvert bryteren. Etter ti minutter hadde de snudd kampen og ledet 4-5. Slik fortsatte det å bølge. Det ene laget ledet med 2-3 mål. Så overtok det andre. Kampen ble avsluttet på jevneste vis. Gjestene klarte å holde i ballen i sluttsekundene og vant med et mål.

Se videointervju med Maja Muri og Kristin Eskerud. Artikkelen fortsetter under video.

Både Ravens og Sola hadde enkeltspillere som stod frem med kvalitet. Hos hjemmelaget var Maja Muri tilbake på bestemannskåringen og noterte seg for åtte nettkjenninger. Hanna Örtorp, Frida Haug Hoel og Marielle Nordvang har også funnet angrepsformen. I forsvar vokste Kristin Eskerud seg stor utover i kampen. Zaynab Elmrani leverte igjen gode redninger. Det var også gledelig å se at Vilde Johansen nærmer seg storform i målet etter et langt skadeavbrekk.

Ane Mällberg er fornøyd med hvordan laget har fremstått både i kamp og på trening etter påske.

-Det var veldig mye bra i dag. Det er marginalt at vi ikke tar det. Jeg er fornøyd med hvordan Kristin (Eskerud) stepper opp i forsvarsspillet i 2.omgang. Vi tok enkelte ganger litt raske avslutninger uten at vi hadde fått Sola-forsvaret ut av balanse. Det er noen smådetaljer, men vi skal ta med oss intensitet og innsatsen. Det er også bra måten vi kjører kontringer på i dag. VI kjører alle gangene vi kan og roer ned når vi skal, sier Mällberg,

Møter Flint Tønsberg i kvalik
Med 12.plass i Rema 1000-ligaen må Ravens spille kvalik mot Flint Tønsberg som fikk 3.plass i 1.divisjon. Kvalifiseringsspillet skal gjennomføres i perioden 24.april til 7.mai. Laget som vinner to kamper (best av inntil 3 kamper), spiller i Rema 1000-ligaen kommende sesong. Ravens har første hjemmkamp og får også hjemmekamp dersom det må tre kamper til for å kåre en endelig vinner. Trolig spilles første kamp allerede førstkommende fredag kl.19:o0 i Skedsmohallen.

Kampfakta
Romerike Ravens – Sola 29-30 (16-16)
Mål Ravens: Maja Muri 8 (1), Marielle Nordvang 4, Hanna Örtorp 4, Astrid Mjøen Holstad 4, Frida Haug Hoel 3, Kristin Eskerud 2, Linnea Säreborn 2, Merlinda Qorraj 2
Toppscorer Sola: Kaja Horst Haugseng 6 og Malin Holta 6 (1)
Utvisninger: Ravens 2×2, Sola 1×2
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen