-Jeg har bestemt meg for å legge opp – Ravens

-Jeg har bestemt meg for å legge opp

Rikke Skiri Østigård har gått mange runder med seg selv i sommer. Kroppen har fått nok etter tre korsbåndsoperasjoner. Etter en meget god opptreningsperiode endte konklusjonen med det hun minst hadde trodd selv etter skaden hun pådro seg i november 2019.

Grundig prosess
– Det har vært vanskelig, men føles riktig. Jeg elsker å spille håndball, så valget var ekstremt tøft, sier Rikke. 23-åringen kom til Rælingen fra Molde sommeren 2018. Etter en god høstsesong signerte hun allerede i februar 2019 en ny kontrakt med klubben. Forrige sesong jaget hun sammen med lagvenninnene opprykk til Rema 1000-ligaen. Det endte med en dramatisk avslutning på trening lørdag 16.november. Åndalsnesjentas tredje korsbåndskade var et faktum. – Jeg var i sjokk og fikk panikk, men var raskt motivert for å komme tilbake. Jeg har lagt ned innsatsen i seks måneder etter operasjonen og fått gode tilbakemeldinger fra spesialister og det medisinske apparatet, men etter lang prosess har jeg kommet til at tre ganger er nok. Kroppen tåler ikke en slik skade til.

Jeg var i sjokk og fikk panikk, men var raskt motivert for å komme tilbake

Rikke Skiri Østigård

En karriere med opp- og nedturer
Rikkes rolle som playmaker har vært viktig i Rælingen. Som spiller gikk hun alltid foran, og i perioder med skade har hun vært en viktig støttespiller for resten av laget. Karrièren har vært preget av opp- og nedturer. Høyest rager det å bli Norgesmester gjennom seier i Bringserien med 97-årgangen i Molde. Talentet var stort og hun ble også tatt ut på LK96 (landslag kvinner født 1996 og tidligere), men landslagskarrièren ble kort da hun fikk sin første korsbåndskade i en EM-kvalifiseringskamp.

Videointervju med Rikke Skiri Østigård

-Jeg håpet å fortsette med håndballen, men føler at jeg har vært en bidragsyter i Rælingen. Det var spesielt og morsomt da vi kom til Molde Arena å vise at vi hadde noe å bidra med da vi spilte mot dem i eliteserien. Fra siste sesong er nok det beste minne for meg da vi scoret mot Volda i siste sekund og sikret ettmålsseier på bortebane. Jeg skulle ønske jeg kunne vært med lenger sammen med jentene i denne fantastiske klubben, så det er jo trist at det skulle ende slik. Det viktigste jeg tar med meg videre fra håndballen er det å oppleve hvor langt man kan komme ved å være et lag og samarbeide. Det er unikt å spille på et håndballag med et felles mål, sier Rikke.

Jeg skulle ønske jeg kunne vært med lenger sammen med jentene i denne fantastiske klubben

Rikke Skiri Østigård

Rælingen HK takker Rikke for hennes bidrag. Hun har vært en viktig spiller for klubben og medspillerne