Kristin Eskerud foran møtet med Gjerpen:  – Vi er skikkelig revansjelystne! – Ravens
Kristin Eskerud, Romerike Ravens

Kristin Eskerud foran møtet med Gjerpen:  – Vi er skikkelig revansjelystne!

Romerike Ravens har endt på 6. plass og 9. plass de to siste sesongene.  Da er det naturlig at klubb og spillere ikke er fornøyde med å ligge utsatt til på tolvte plass med fare for å måtte spille kvalifisering for å beholde plassen i REMA 1000-ligaen. 


– Vi har hatt en bra driv i laget hele sesongen, men vi har ikke fått de resultatene vi kunne ønsket, forteller linjespiller Kristin Eskerud (22).  – Vi har hatt mange nesten-kamper og så har vi ikke helt klart å finne ut hva som har gjort at vi ikke har klart å vippe det i vår favør.  Vi har sittet igjen med en følelse av at det har vært forskjellige ting hver gang.  Vi har ikke klart å sette fingeren helt på hva det er vi skal gjøre for å hente hjem flere seire. 

Etter 24 serierunder står Ravens med 17 tap. 

– Det er tungt å tape så mange kamper, men for min egen del er det bare en vei og det er å se fremover.  Man kan ikke å sitte og sippe etter hvert tap og tenke at det ikke er muligheter i neste kamp, for det er det alltid, påpeker Kristin, som spiller sin fjerde sesong på A-laget. 

– Vi har hatt noen kamper hvor det har vært nesten, vi har ikke blitt «knust» av så mange lag, men det er kanskje enda mer frustrerende og vanskelig å finne motivasjon når man egentlig synes man har et bra nok lag til å hevde seg høyere på tabellen.  Det er marginer som gjør at vi ikke klarer å vippe de jevne kampene til seier i stedet for tap. 


I 2021/22-sesongen hadde Romerike Ravens tolv seire og endte på en oppløftende sjetteplass.  Klubben har slitt med å finne tilbake til taktene fra sesongen for to år siden.  

– I den sesongen så vi at det faktisk går an og at vi har det i oss.  Det er noe av det samme som med Gjerpen denne sesongen som er årets overraskelse. Vi hadde de samme tendensene som de har nå med et bra forsvar og et bra driv i laget fremover som gav resultater.  Men jo lenger man spiller på toppnivå, jo vanskeligere er det å være uforutsigbare overfor motspillere, bemerker hun.

– Sesongen i fjor var også bedre enn den vi har hatt i år.  Kanskje man trenger nye impulser i klubb når det har gått litt tid. 


I desember 2023 annonserte hovedtrener Ane Mällberg at denne sesongen ville bli hennes siste i Romerike Topphåndballklubb.  I mars ble det klart at hun tar over hovedansvaret for Byåsen.

Har det påvirket spillergruppa at hovedtreneren tidlig annonserte at hun ved sesongslutt er ferdig i Ravens?

– Både ja eller nei.  Da vi fikk beskjeden, så var det fortsatt lenge igjen av sesongen og vi hadde fortsatt stor tro på prosjektet.  Ane sa tydelig i fra at hun var ekstremt motivert for å fullføre sesongen på en god måte og det var hele gruppa veldig enige om. 

– Nå er det også flere som skal andre steder, som også kan hende påvirker laget til en viss grad.  Når det stagnerer over tid er det også andre faktorer som spiller inn enn hvordan vi gjør det på banen. Samtidig synes jeg at vi er flinke til å tenke her og nå og det vet jeg Ane tenker også.  Det er fortsatt kamper igjen og en sesong vi ønsker å gå med hodet hevet ut ifra, understreker 22-åringen. 

Med to kamper igjen av seriespillet ligger Ravens på 12. plass med tretten poeng.  Lagene på 12. og 13. plass spiller kvalik. Fana på 11. plass har femten poeng.

– Det er en teoretisk mulighet for at vi skal slippe å spille kvalik.  Det forutsetter at vi vinner over Gjerpen og tar poeng mot Sola samtidig som Fana må tape begge sine kamper.  Muligheten er der, men jeg synes Fana har litt bedre forutsetninger for å ta den plassen enn det vi har.  Hver kamp lever sitt eget liv og vi skal gjøre det vi kan for at det skal gå vår vei. 


I høst tapte Ravens 21-24 mot Gjerpen og 27-39 mot Sola.  Mot Skiensklubben førte Ravens kampen i 45 minutter og var med å kjempe om seieren helt inn.

– Vi har forberedt oss godt inn mot de to siste kampene.  Vi hadde en kjip kamp mot Gjerpen i høst hvor vi følte at vi burde vunnet, så det er mange av oss som er revansjelystne foran kampen på torsdag. 

– Vi ønsker også å vise oss frem fra en bedre side mot Sola.  Den kampen sist tror jeg er den dårligste kampen vi har spilt i år.  Det viktigste for oss er å sitte igjen med en god følelse, og blir det kvalik så tar vi det når det kommer. 

Foto: Svein H. Strømberg

Kristin er født i 2001 og har tidligere deltatt på samlinger med Rekruttlandslaget.  Hun har god rekkevidde med sine 181 cm og blir nevnt som forsvarssjefen hos Ravens.  Fremover i banen har hun fått mindre spilletid da hun har stått bak Maja Muri de siste sesongene.  Kristin har 23 scoringer i år og har hatt en uttelling på 75%.

Dette blir siste sesong i Ravensdrakt i denne omgang for linjespilleren.  Hun bytter til Fredrikstad i sommer. 

– Det blir veldig nytt og spennende.  Jeg har vært fornøyd med å være i Ravens og det har vært fint for meg å spille nære venner og familie.  Det var et vanskelig valg å bryte ut av det.  Jeg føler meg som en lokal spiller siden jeg opprinnelig kommer fra Nannestad.  Jeg synes prosjektet i Ravens er kult og det var noe jeg savnet da jeg var yngre, at man har et samlingspunkt på Romerike. 

– Jeg ferdig med en bachelor i Oslo og da ble det naturlig å ønske å prøve noe annet og se om man kan få mer spilletid og enda mer utvikling et annet sted, forklarer hun.


Er det viktig for deg å avslutte Ravens-oppholdet på en mest mulig positiv måte?

– Ja, selvfølgelig, sier hun kontant.  – Jeg har ikke lyst til å være med å sende et lag ned en divisjon.  Jeg skal kunne legge fra meg drakta med hodet hevet og si at jeg gjorde alt i de siste kampene, sier Kristin Eskerud avslutningsvis. 

Kampen spilles i Skienshallen torsdag 18.april kl.19:00. Den vises også på TV2 PLAY


Få med deg siste hjemmekamp!

Link til billetter (siste hjemmekamp), Ravens-Sola