Maja Muri fortsetter der hun slapp – Ravens
Maja Muri, Romerike Ravens

Maja Muri fortsetter der hun slapp

Maja Muri gjorde en strålende høstsesong og ble kåret til ligaens beste linjespiller da Norsk Topphåndball kåret Skarpnes Høstens lag i REMA 1000-ligaen. 

Hun hadde en uttellingsprosent på 77 og en total MEP på 37,4.

Maja har prestert på høyeste nivå fra første stund etter at hun meldte overgang fra Fredrikstad til Romerike Ravens foran 2021/22-sesongen.  I sin første sesong ble hun lagets toppscorer med 126 mål på 25 kamper.  I fjorårssesongen scoret hun 129 mål på 22 kamper og hadde kun Anniken Wollik foran seg på toppscorerlista. 

Denne sesongen er hun på ny lagets toppscorer og har hatt nettsus 70 ganger på tretten kamper.

Foto: Jon ForbergDa Ravens hentet sin første seier på fem kamper i 30-28 seieren over Molde på bortebane i helga, førte Maja an med ti scoringer. 

– Det er alltid morsomt å vinne kåringer og være med på sånne lag, det er artig, kommenterer Maja Muri (24).  – Men jeg føler at det i høst egentlig ikke løsnet helt hverken for min egen del eller laget. Men det er gøy å bli plukket ut på Skarpnes Høstens lag, men det er fortsatt mye å jobbe med.

Skarpnes Høstens lag 2023 Kvinner

Dine kvaliteter i spillet?

– Jeg er en litt annerledes linjespiller enn de andre som er i ligaen.  En av mine største styrker vil jeg si er i ankomstspillet.  Hvis jeg skulle møtt noen på 40 meter hadde alle knust meg, men jeg er god til å lese spillet og når jeg kan starte.  Og så er jeg mer bevegelig enn andre linjespillere, jeg er mer glad i å rykke enn å stå i sperrer, selv om jeg også øver på å bli bedre på det, forteller hun. 

Foto: Jon Forberg


Er Ravens obs på kvalitetene du innehar og bruker dine styrker?

– Ja, det synes jeg, men så har man alltid lyst til å få flere innspill.  Jeg maser veldig på det, humrer hun.  – Vi savner en skikkelig skytter, selv om Frida Haug Hoel har fått i gang skuddarmen i det siste.  Har vi skyttere i laget må forsvaret frem som gjør at jeg får rom så jeg kan rykke bak forsvarerne.

– Jeg har hatt Ane Mälberg som trener tidligere også og hun har alltid hatt trua på meg, det har veldig mye å si, sier Maja takknemlig.  – Det gjør at jeg tør å prøve nye ting når jeg vet at jeg har den rollen jeg har.  Jeg står nesten 60 minutter i hver kamp, det gir selvtillit. 

Foto: Romerike Ravens


Etter høstsesongen lå Ravens på kvalikplass for nedrykk og vant ingen av lagets fem siste kamper før VM-pausen.  Siste seieren før jul kom mot Larvik på bortebane 22. oktober.  Den kampen endte 33-29.  Gleden var derfor stor da Maja Muri og lagvenninnene tok nok en skalp fra et antatt topplag da Molde ble slått i første kamp i vårsesongen.

– Det smakte syk digg med seier over Molde! sier linjespilleren entusiastisk.  – Man glemmer på en måte den følelsen man har etter å ha vunnet, når det går så lang tid mellom hver seier. Det betyr mye for hva man legger ned i treningsarbeidet også, det gir en boost. 

– Det var en jevn match, egentlig fra start til slutt.  Vi havnet fire mål bak og man blir litt jagende, men vi klarte å fokusere på å ta et mål av gangen.  I kampene i høst har vi hatt mange tekniske feil som har kommet ut av ingenting og når vi får ned antallet tekniske feil, gir det mulighet til å score flere mål.  Alle bidro bra mot Molde, det ble en herlig lagseier, sier hun fornøyd.

– Nå håper jeg at vi i siste halvdel av sesongen også tar de lagene som er rundt oss på tabellen, sånn at vi kan klatre sjøl.  At vi klarer å bite godt i fra oss.

Foto: Jon ForbergHvordan opplevde du høstsesongen?

– Vi er fin gjeng med jenter, men det blir til at man får litt kortere lunte når man går på flere tap på rad, i hvert fall for min egen del.  Man blir irritert når man ser at det er de samme problemene som gjentar seg og at vi ikke klarer å ta tak i det. 

 – Vi fikk utnyttet VM-pausen godt, og jeg håper vi klarer å bygge videre på det.  Vi har brukt tida på å finne ut hva man trenger for å sette opp hver enkelt i det man er best til.  Og det med løp og kast i fart så vi ikke får så mange tekniske feil i ankomstfasen, som vi ønsker å være gode i. 

– Vi har vært litt få spillere på trening tidligere i høst og at vi har fått inn Merlinda Qorraj og Fredrikke Kjølstad Sundsby har hjulpet mye på å øke konkurransen om spilletid som igjen har påvirket nivået på treningene.  Det har hjulpet mye, sier hun fornøyd.


Dere vet at dere kan, klarer dere å videreføre spillet fra Molde-kampen?

– Vi må videreføre det, sier 24-åringen bestemt. – Vi møter Storhamar i neste runde som blir en tøff kamp.  Om vi ikke nødvendigvis vinner så skal vi utvikle oss videre på de tingene vi ønsker å bli bedre på.  Deretter møter vi Byåsen som jeg tror vi har god sjanse mot.  Vi må bare fortsette å ha gode treninger og være på, sier Maja Muri avslutningsvis.