Før første kvartfinale: – Vi skal gjøre vårt beste og gleder oss – Ravens

Før første kvartfinale: – Vi skal gjøre vårt beste og gleder oss

Da det ble Storhamars tur til å velge motstander i kvartfinalen falt valget på Ravens. -Trekningen ble slik vi hadde ventet. Vi skal gjøre vårt beste og gleder oss til kampene som kommer, sier Ane Mällberg

Onsdag 4.mai kommer Storhamar til Skedsmohallen, men allerede søndag 1.mai spilles den første kampen på Hamar. Skulle lagene stå med en seier hver blir det en tredje og avgjørende kamp. -Storhamar er store favoritter. Sluttspillkampene er en bonus for oss. Selvsagt skal vi gjøre alt vi kan for å levere et godt resultat, fortsetter Mällberg.

Slik er sluttspillet
De åtte beste lagene i ligaen går inn i sluttspillet. Kampene fastsettes ved at lagene som blir nr. 1.-4 i REMA 1000-ligaen, velger motstandere fra 5.-8. plass. Først velger nr. 1 mellom nr. 7 og 8, deretter velger nr. 2 mellom nr. 6 og 7/8, så velger nr. 3 mellom nr. 5 og gjenværende av 6/7/8. Nummer fire møter laget som hittil ikke er valgt. Dette er likt for både kvinner og menn.

Serievinner Vipers startet med å velge motstander. Valget stod mellom Fredrikstad (7.plass) og Byåsen (8.plass). Ole Gustav Gjekstad forklarte at de også tok med reisevei i sin vurdering, noe som lett kan forstås med tanke på klubbens kamper i Champions League. Dermed falt valget på Fredrikstad. Trønderne som endte som nr.8 i ligaen slapp unna alle medaljevinnerne i seriespillet, for både Storhamar og Sola styrte unna Byåsen.

Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort, spilles ekstraomganger (2x 5min. og evt. nye 2×5 min.) og eventuelt 7m-kast.

Vinneren av sluttspillet får den høyest rangerte plassen i e-cup neste sesong.

Det er satt opp foreløpige datoer som kan bli endret av hensyn til e-cupkamper og TV 2s ønsker om TV-kamper. Det høyest rangerte laget i kvartfinalen starter med hjemmekamp. Dersom hvert lag har vunnet en kamp hver etter to spilte kamper, avgjøres avansement gjennom en tredje kamp. Denne kampen spilles på hjemmebanen til det høyest rangerte laget. For Romerike Ravens betyr det at hjemmekampen mot Storhamar spilles onsdag 4.mai kl.18:30 (Med forbehold om endringer. Klokkeslett er satt opp basert på Ravens foretrukne tidspunkt på midtukekamper.)

Sluttspill for kvinner

De spilles best av tre kamper i både kvartfinaler, semifinaler og finaler. Datoene er slik:

Kvartfinaler: 1., 4. og 8. mai med reservedatoer 27. april, 3. og 5. mai dersom det skal tas hensyn til e-cup.
Vipers-Fredrikstad
Storhamar-Ravens
Sola-Fana
Molde-Byåsen

Semifinaler spilles 11. 19. og 22. mai.

Finaler spilles 25., 28. og 31. mai

Billetter til hjemmekampen onsdag 4.mai

Etter påske åpnes billettsalget. Klubben legger opp til vanlig oppsett som også inkluderer familie- og lagsbilletter. Billetter kan kjøpes i appen «Romerike Ravens» eller på nettsiden for salg