Silje Fjellengen: -Jeg kommer ikke til å sitte på rumpa og vente på å bli frisk – Ravens
Silje Fjellengen, Romerike Ravens

Silje Fjellengen: -Jeg kommer ikke til å sitte på rumpa og vente på å bli frisk

I en og samme kamp i Rema 1000-ligaen hinket to spillere av banen med kneskader. Linnea Säreborn har etter forholdene fått oppløftende nyheter. Like fornøyd er ikke Silje Fjellengen. Lillehammerjenta må belage seg på en pause på cirka tre måneder.

-Det er veldig kjipt og lite jeg får gjort med dette. Nå skal ortoped vurdere om det blir operasjon eller ikke.

Det var i en kontring i kampen mot Fana uhellet skjedde. Kneet sviktet i det hun skulle hoppe, og det føltes ikke bra da hun også landet på satsbenet. 24-åringen forsøkte å fortsette. Hun spilte ytterliggere et forsvar og et angrep til før hun hinker av banen.

-Det er vondt at jeg ikke får spilt flere kamper før jul. Nå har det gått mer enn en uke og jeg jeg jobber fortsatt med å koble av hodet og akseptere at situasjonen er som den er. Jeg kommer ikke til å sitte på rumpa og vente på å bli frisk, men skal jobbe hardt for å få progresjon, avslutter Fjellengen.

Les også: Linnea Säreborn etter kneskaden: -Jeg står på banen igjen i kampen mot Larvik

Osteopat Jan-Andreas Fosnæs som til daglig er å finne på NEMUS Lillestrøm og Kløfta, er ansvarlig for helse og det fysiske i Ravens-troppen.

-Det var som ventet etter vurderingene vi gjorde rett etter kampen. Silje har fått en kraftig trøkk med stukne bånd og i tillegg sidebånd som nesten er helt av. I utgangspunktet tror vi ikke at hun må operere, men det skal gjøres ytterliggere en vurdering før det besluttes. I utgangspunktet snakker vi om en tidshorisont på 8-12 uker dersom det ikke blir operasjon, forklarer Fosnæs.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, men Fosnæs mener fokuset på styrke- og skadeforebyggende trening er særlig viktig når man har en relativt smal tropp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jan-Andreas Fosnæs, Romerike Ravens

-Hele planen med det fysiske opplegget for i år er legge til rette for en lang og tøff sesong. Samt dosere belastningen omtrent fra uke-til-uke enkelte perioder. Som kommende periode, med ingen kamper (for de aller fleste) og dermed inn i 3 kamper på en uke. Og ikke minst to ganger mot verdens beste klubblag. Disse ukene kan ikke legges opp likt. Her har vi løftet nivået de siste årene. Mye takket være god kommunikasjon innad i trenerteamet, bedre kjennskap til spillerne og øke kunnskapen til hver enkelt spiller.

Nedslående nyhet for Silje (24): – Selvfølgelig bekymra (Romerikes Blad)

Testresultatene etter sommeren viser fremgang, noe Fosnæs på generelt grunnlag kan forklare.

Jentene har bedre struktur på fysisk trening. Det er små drypp hele veien som løfter helheten. Det er alltid forbedringspunkter og det mest åpenbare er oftere tid til felles fysiske økter. Og dermed også mer individualisering. Uansett, er jentene bedre trent nå enn tidligere. Testresultatene er sterkere enn noen gang på alle. Det løpes lenger – og løftes tyngre enn tidligere. Det er en forutsetning for utvikling også, det er alltid noe vi kan forbedre.

Ravens spiller sin neste kamp i Rema 1000-ligaen onsdag 18.oktober. Vipers Kristiansand kommer til Skedsmohallen med sitt stjernegalleri. Kjøp billett i appen eller på nettsted for salg.