Smitte i laget. Kampen mot Larvik utsettes. – Ravens

Smitte i laget. Kampen mot Larvik utsettes.

Tre spillere i Romerike Ravens har testet positivt på Covid-19. Dette får konsekvens for oppgjøret i Rema 1000-ligaen mellom Ravens og Larvik som er berammet til søndag 9.januar.

Smitten florerer i samfunnet. Til tross for gode rutiner har Romerike Ravens ikke klart å unngå smitte. Det ble oppdaget på en hurtigtest torsdag. Dermed ble det rutinemessig test av hele laget. Det resulterte i ytterliggere to positive tester. Den ene fikk allerede før midnatt torsdag bekreftet positiv PCR test. Kun to spillere unntas fra ordinær karantene. En har fått booster og en har hatt korona for mindre enn tre måneder sider.

Både hovedtrener, Ane Mällberg, og helseansvarlig Jan-Andreas Forsnæs har ført tett dialog med Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund.

-Ledergruppa for laget vårt har hatt møter. Vi avlyste torsdagens økt da vi fikk svar på hurtigtestene og spillerne ble orientert på Teams. Vi håper det ikke blir mer smitte og at ingen får det krevende med sykdommen. Så langt har kun en av spillerne et lite alvorlig sykdomsforløp. Vi har jo vært gjennom dette før. Nå skal vi nullstille oss før vi gjør forberedelser til treninger som kan starte noen dager før kampen mot Tertnes neste helg dersom alt går som man kan håpe på, sier Ane Mällberg

For ganske nøyaktig et år siden ble også kamp mot Larvik utsatt på grunn av Covid-19 (Red.anm.: Rælingen HK). Den gangen ble bussen med spillerne på vei til Larvik stoppet grunnet smittesituasjon. Det ble ikke spilt flere kamper og sesongen endte med avlysning. Nå er smittesituasjonen mye høyere, men med vaksiner og bedre kunnskap bør det være godt håp om at resten av sesongen gjennomføres.
-Jeg håper og tror at dette er den siste gangen vi møter spillerne på Teams slik vi gjorde torsdag kveld. Så snart flertallet av spillerne har fått sin 3.dose vil forhåpentligvis ikke dette være en problemstilling vi møter igjen, sier Jan-Andreas Fosnæs.

Ny spilledato er ikke fastsatt. Saken oppdateres.

Oppdatering fredag 7/1 kl.11:15
Flere spillere med symptomer