-Vi hadde høy gåsehudfaktor – Ravens

-Vi hadde høy gåsehudfaktor

Det er tid for å oppsummere høstsesongen. Spillere, trenere og støtteapparat har fått noen dager fri før de møtes til trening tirsdag 27.desember.

Ravens og de øvrige lagene i Rema 1000-ligaen forbereder seg til andre del av seriespillet som stårter på nyåret. Sesongen startet med en kanonkamp mot Fana i Skedsmohallen. Ravens var på ingen måte sikre på hvordan det skulle gå etter en utfordrende og variabel oppkjøringsperiode.

-Jeg vil oppsummere høstsesongen som veldig svingende. Både i kampene, men også fra kamp til kamp. Vi må jobbe for å forlenge de gode periodene, sier Ravens hovedtrener, Ane Mällberg

Etter den meget gode serieåpningen ble det et forventet tap mot Vipers. Europas beste klubblag viste seg frem fra sin beste side i sin første hjemmekamp for sesongen. Så ventet Aker Topphåndball hjemme i Skedsmohallen. Det ble mye slurv og stang ut. Mest på grunn av egen udyktighet vant gjestene fra Oslo vest en fortjent seier. I den neste kampen i Rema 1000-ligaen ble det et solid fremskritt. Uavgjort mot Byåsen var på forhånd et resultat man ville være tålelig fornøyd med, men i nettopp denne kampen var det for lange dårlige perioder som gjorde at seieren glapp. Også hjemmekampen mot Fredrikstad kan settes i samme kategori. Seirene mot henholdsvis Tertnes og Volda innga lettelse i forhold til lagets egen målsetting, mens tapet mot Sola med ett mål på bortebane likevel kan settes på kontoen for godkjente prestasjoner.

Sesongens beste kamp var nok mot Larvik. Vestfolds stolthet kjemper for å komme tilbake i toppen av norsk håndball. Laget har forsterket seg kraftig fra siste sesong. Med profilene Amanda Kutrovic og Heidi Løke har de inntatt 2.plassen på tabellen før jul.

-Kampen mot Larvik var veldig bra. På alle måter. Det er måten vi vinner på, men mest på grunn av stemningen og et fantastisk publikum. Det var høy gåsehudfaktor da det var mørkt i hallen under innløp og publikum lyste med mobilene, sier Mällberg.

Michael O’Sullivan trekker også frem Wolliks EM-gull, og at Haug Hoel viste meget gode prestasjoner mot Tjekkia for rekruttlandslaget. – Laget har et nivå inne hvor vi på en god dag kan slå 9-10 av lagene i årets eliteserie. De 4 seirene smaker veldig godt, men opplever også at tapene svir fordi vi har hatt muligheter i flere av disse.  

-Vi har til nå denne sesongen sett at hver kamp lever sitt liv. Alle bortsett fra Vipers har gitt bort flere poeng. Som lag forbereder vi oss like godt til hver eneste kamp, og tar en kamp av gangen. Slik blir det også etter jul, som starter med en rekke sterke motstandere på bortebane. Vi ser mye potensiale både i enkeltspillere og i laget som vi må få frem mer, klarer vi dette, i tillegg til å stabilisere og forlenge de gode periodene, har jeg tro på at det er muligheter til å ta ytterligere steg, avslutter Mällberg.

Både Ane Mällberg og Michael O’Sullivan ønsker alle som følger klubben en riktig god jul!

Lagbilde etter borteseier mot Volda i siste seriekamp før jul (foto: Jon Forberg)