AFSK inn i Ravens familien – Ravens

AFSK inn i Ravens familien

Romerike Ravens har vært i aktiv drift i 1 ½ år. Ved oppstarten sluttet 5 klubber seg til satsingsklubben for kvinner på Romerike. I forbindelse med søndagens kamp mot Larvik signerte AFSK, og ble den åttende klubben som er med på samarbeidet.

Aurskog Finstabru er et fleridrettslag hvor håndballgruppa er nest størst med rundt 130 spillere. 110 av disse spillerne er jenter og gutter i alderen 6 til 12 år.

-Vi er et ferskt styre i håndballgruppa i AFSK. Denne våren startet vi arbeidet med en ny rekrutteringsplan og det ble det satt ned en god del mål for de neste årene. For å nå disse ble det klart for oss at vi måtte se på samarbeidsmodeller. Vi har vært i et samarbeid med våre naboklubber i kommunen gjennom flere år, men nå ønsket vi å utforske andre muligheter. Ravens samarbeidsmodell virket veldig interessant og etter flere runder internt tok vi kontakt for å høre om det var åpent for flere partnerklubber, sier Morten Rognan, leder i håndballgruppa AFSK

Gjennom dagens klubber som deltar i samarbeidet har flere funnet sammen på forskjellige nivåer. Klubber som har hatt for små grupper samarbeider om både Bring og Lerøy lag. -Det er flott at vi ser at samarbeidet utvikler seg. Ravens har vært tydelige på at samarbeid som gir lag i nasjonale serier skal være en utvei, ikke en hovedvei. Ideelt sett ønsker vi at flest mulig av våre klubber deltar i egen regi i disse seriene. Nå skal det bli spennende å høste erfaringer etter den første sesongen der klubbene har samarbeidet om dette. Jeg synes også det er fint å se at vi har egne folk i organisasjonen som bistår i deler av dette med blant annet Malin Andersson og Bjørn Kenneth Muggerud i tillegg til folk i styret, sier Ane Mällberg, hovedtrener i Ravens.

-Det umiddelbare målet er å beholde flest mulig, lengst mulig i klubben. Samtidig vil det kunne åpne for å gi de av våre spillere som ønsker å satse på håndball, muligheten til å delta i samarbeid med en eller flere av de øvrige partnerklubbene i nasjonale serier samtidig som de står i AFSK. Og hvem vet, plutselig har vi en eller flere eliteseriespillere fra Aurskog. Vi gleder oss til samarbeidet og ikke minst å se kamper i Rema 1000-ligaen i Skedsmohallen, avslutter Rognan.