Wollik innmeldt i bruttotroppen til EHF EURO 2022 – Ravens

Wollik innmeldt i bruttotroppen til EHF EURO 2022

Den 4.november starter EHF EURO 2022 for kvinner i Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro 4. Nå har de 16 deltakende lagene har annonsert sine første laglister som er publisert på EHF sine sider.

Det norske kvinnelandslaget har sin siste samling før laget til EM tas ut. Håndballjentene spiller tre kamper i Golden League i Danmark 29/9-2/10.

Ravens-spiller Anniken Wollik ble for første gang tatt ut til landslagssamling og er med rekruttlandslaget til Nord-Makedonia hvor laget skal spille to kamper. Nå står hun også på den den offisielle listen over bruttotroppen til mesterskapet. Spesielt på venstre kantposisjon ser man flere endringer, da både Sanna Solberg-Isaksen og Camilla Herrem ikke deltar grunnet graviditet.

Se listen over bruttotropper til de deltakende nasjonene i EHF EURO 2022

NHF sine sider kommenterer Thorir Hergeirsson onsdagens nyhet om Herrems graviditet:

– Dette er veldig hyggelige nyheter for Camilla og familien, og vi sender våre varmeste gratulasjoner og lykkeønskninger, sier landslagssjef for Håndballjentene, Thorir Hergeirsson.

– For laget og oss betyr det samtidig at vi må unnvære en kantspiller i ypperste verdensklasse i EM og under våre øvrige samlinger de neste månedene. Det er en del av gamet. Vi mister noen kvaliteter, men vi får også noe nytt, gjennom unge, sultne kantspillere som kan vokse inn i og gjennom mesterskapet i november, sier Hergeirsson.

I henhold til regelverket for EHF EURO 2022 har de deltakende nasjonene meldt inn sine bruttotropper. Inntil 35 spillere danner grunnlag for den offisielle troppen på 20 spillere til mesterskapet. Det er kun spillerne oppført i bruttotroppen som er kvalifisert til å delta i EHF EURO 2022. Maksimalt seks spillere kan erstattes av seks nye spillere fra den opprinnelige bruttotroppen på 35 i løpet av mesterskapet. To i den innledende runden, to i hovedrunden og to i løpet av finalehelgen. Dog er erstatninger ubegrenset i tilfelle en påvist situasjon med Covid-19.