Ane Mällberg: -Får vi muligheten skal vi gripe den – Ravens
Ane Mällberg, Romerike Ravens

Ane Mällberg: -Får vi muligheten skal vi gripe den

Det er ikke mange dagene igjen til seriestart mot Storhamar i Rema 1000-ligaen. Hovedtrener Ane Mällberg har hatt en travel sommer med landslagsaktiviteter. Hun har vært tilbake med klubblaget i et par uker, som i hennes fravær har blitt ledet av trenerteamet Michael O’Sullivan, Geir Mällberg og Kristian Bliznac.

-Jeg forventer at vi skal gjøre det bra, men tror at det kommer til å bli veldig jevnt fra 5.plass og ned i Rema 1000-ligaen. Jeg er ganske sikker på at det ingen av lagene blir noen kasteball. Vipers er klare favoritter med Storhamar som den største utfordreren.

Ravens har så langt spilt syv kamper de siste ukene. Det ble tre kamper mot dansk og svensk elitemotstand i Viborg før eliteturneringen Preseason Challenge og ukens NM-kamp.

Ane Mällberg, hovedtrener i Romerike Ravens

-Det var tunge bein i Preseason Challenge og i NM-kampen, men jeg tror vi slipper opp tidsnok til å gå inn i seriestarten med overskudd. Vi har riktignok hatt noe sykdom og skader de siste ukene, men samtidig er det jo bedre at det kommer nå, og at vi forhåpentligvis er ferdig med sykdomsperioden før seriekampene starter. Siden oppstarten har Bliznac hatt mange treninger med fokus på forsvarsspillet. Nå er vi en periode med mer angrepsspill. Det blir viktig at vi får kjenne litt på selvtilliten der også. Jeg synes vi er godt på vei

Sesongpremiere Klisterboksen (podkast)

Mällberg er tydelig på at hun venter mange jevne og tette kamper i årets liga.

-Det gjelder å være skjerpet og holde troppen skadefri til hver eneste kamp. Det går ikke å komme til kamp å tenke at man er bedre på papiret. Holder vi mannskapet skadefritt og er friske kan vi gi mange lag en skikkelig kamp. Er vi unøyaktige eller ikke gjør det vi skal, blir det vanskelig å kjempe om en god plassering i Rema 1000-ligaen. Sluttspillplass er et klart mål, men vi har jo ambisjoner om plassering høyere på tabellen.

I serieåpningen står Storhamar på motsatt side. Hamarlaget har rustet opp og har både bredde og kvalitet i stallen. Nå ønsker de å utfordre tronen til Vipers. Storhamars trener, Kenneth Gabrielsen, tror laget hans kan overraske. Sier man det etter å ha tatt sølv i fjorårssesongen har man ambisjonene i orden. Mällberg har ikke noe i mot at de presser suverene Vipers.

-Vi møter et Storhamar-lag som har vært suverene i oppkjøringen. De har en god og spennende stall. Jeg håper de kan være med å utfordre litt oppover på tabellen og være med å prege ligaen. Det blir en tøff start der vi får se hvor lista ligger. Samtidig tror jeg det er et godt tidspunkt å møte dem, for jeg tror de kommer til å bli enda sterkere utover i sesongen. Vi skal slippe ned skuldrene og får vi muligheten skal vi gripe den, avslutter Mällberg