Hva skjer nå? – Ravens

Hva skjer nå?

Det eneste som er normalt er at alt er unormalt. Alle lagene i topphåndballen gikk inn i sesongen og drømte om å spille kamper. Håpet var å gjennomføre en full sesong. Med de siste tiltaksnivåene som er innført i Viken er det god grunn til å stille spørsmål til sesongavslutningen.

-Nå blir det møter og treningsveiledning på Teams med jentene til 11.april, i første omgang. Dette var tungt synes jeg, men vi har ingen rett til å rope høyt om vår nød, sier hovedtrener Ane Mälberg.

Når kan Ane Mällberg kan lede laget på trening igjen?

Man lærer stadig nye ting i pandemien. Det siste var tiltaksnivå 5A som ble presentert for toppidretten i Viken. Det betyr stengte haller, ingen fellestreninger, og heller ikke utendørs for de som er eldre enn 20 år. Toppklubbene som tilhører kommunene som skal følge tiltaksnivå 5A får dermed ingen aktivitet den neste måneden. Klubber i Oslo og andre deler av landet kan trene som normalt, dog uten å spille treningskamper.

Jobben vi gjør fremover er uansett verdifull foran en ny sesong

Ane Mällberg, hovedtrener
Slik ser det ut på trening i Marikollhallen

Vi har vært forberedt på det meste og hatt fokus på oss selv, men det å spille en mulig «cupfinale» om plassen i Rema 1000-ligaen om et par måneder, inkludert en måneds pause er et scenaria vi ikke hadde i hodene våre.

Ane Mällberg, hovedtrener

Spillerne, trenerne og lagsapparatet har gjennom hele pandemien inntatt en offensiv holdning. Fokuset har vært å spille kamper. I tillegg har gruppa hatt stort fokus på utvikling i periodene det har vært ufrivillige pauser.
-Vi hadde gode prosesser på dette allerede før sommerferien i fjor. Vi har vært forberedt på det meste og hatt fokus på oss selv, men det å spille en mulig «cupfinale» om plassen i Rema 1000-ligaen om et par måneder, inkludert en måneds pause er et scenaria vi ikke hadde i hodene våre. Nå får vi se hva NHF anbefaler. Det er forståelig en vanskelig oppgave hvor det må tas hensyn til spillerne i forhold helse- og skaderisikoen, spesielt for lagene som nå står uten fellestreninger i en måned. I tillegg skal det skapes rettferdige og gode løsninger for lagene i både 1.divisjon og Rema 1000-ligaen. Vi har tro på at beslutningene som blir tatt er godt gjennomtenkt og med gode begrunnelser. Uansett utfall skal vi forberede oss etter beste evne til resten av sesongen. Jobben vi gjør fremover er uansett verdifull foran en ny sesong, sier Mällberg

Trolig innkaller NHF toppklubbene til et informasjonsmøte om sesongavslutningen førstkommende mandag. Inntil da får vi vente og se.