Forventer en tøff duell mot Follo HK Damer – Ravens

Forventer en tøff duell mot Follo HK Damer

Follo-regionens flaggskip i kvinnehåndballen har hatt en tøff start på sesongen. I flere kamper har laget spilt fin håndball, men belønningen har så langt ikke gitt mange poeng. På onsdag reiser Romerike Ravens til STIL-Arena for å måle krefter med Follo-damene.

I høstens oppgjør vant Ravens sin første seriekamp mot nettopp Follo HK Damer. De to lagene har fulgt hverandre i en årrekke (red.anm.: Ravens som Rælingen). Begge er etablert med en tydelig partnerklubbstruktur i sine regioner. Follo måtte vente helt til november måned før de hentet sine første poeng i Rema 1000-ligaen. I løpet av en uke ble det uavgjort mot Oppsal og seier mot Flint.

Ida Ringlund Hansen spilte for Rælingen frem til våren 2021. Hun gikk tilbake til Follo HK Damer før årets sesong. Den habile linjespilleren mener årsakene til den tøffe sesongstarten er sammensatt. -Vi slet med skader og sykdom i oppkjøringen. Nivået vårt har steget gradvis utover høsten frem mot mesterskapspausen i desember.

Den siste tiden har også Follo-jentene slitt med Covid-19, og med flere spillere ute fra trening kan de kanskje håpe på en overskuddseffekt slik Ravens hadde det før sin kamp mot Tertnes. -Vi jobber med de var har på trening. Mulighetene er der og jeg tror det vil bli en spennende kamp på onsdag. Jeg gleder meg, sier Ida.

Ravens hadde en tung start på sesongen, men har i løpet av høsten og vinteren fått mer sving på sakene. På de siste 8 kampene er det kun Vipers og Sola som har blitt for sterke. Romerikslaget har riktignok variert noe i prestasjonene, men viser en bredde som gir mye å spille på. Klarer de å holde seg skjerpet? -Jeg er ganske sikker på at det blir en tøff duell mot Follo, sier Ane Mällberg.