Klart for naboduell – Ravens
Astrid Mjøen Holstad, Romerike Ravens

Klart for naboduell

Onsdag det er klart for den sjette kampen for sesongen i Rema 1000-ligaen. Oppgjøret mot Oppsal skulle opprinnelig vært spilt tidlig i september, men ble utsatt grunnet skifte av gulv i Oppsal Arena.

Oslo-laget kommer fra seier på hjemmebane mot Follo HK Damer. Oppsal har så langt vist seg å være sterke i Oppsal Arena. De har også beseiret Byåsen, mens de i sesongens første hjemmekamp tapte med et knepent mål mot Molde.

Også Ravens har vunnet mot mot Follo HK Damer, men det er så langt den eneste 2-poengeren laget fra Romerike har i Rema 1000-ligaen denne sesongen. Laget viste sitt potensiale i sesongoppkjøringen. I de siste kampene har Ravens variert veldig i prestasjonene.

-Det var et steg tilbake fra de to foregående kampene, sa Ravens hovedtrener Ane Mällberg etter søndagens tap mot Fana.

Laget gjennomførte en god evaluering med påfølgende trening i Skedsmohallen på mandag. Dog legger man ikke skjul på at savnet etter Linnea Säreborn og Silje Fjellengen vil bli stort etter at de begge hinket av banen på søndag med kneskader. Likevel mener man i Ravens-gjengen at det er et åpent oppgjør med poengsjanser. Tirsdag gjennomføres de siste kampforberedelsene før onsdagens bortekamp.

Hovedtrener i Oppsal, Henrik Wilhelmsen, legger ikke skjul på at Oppsal har ambisjoner

-Klubben har satt seg mål om å bli topp 5 i løpet av de neste 2 årene. Det er et høyt mål, men samtidig viktig å være offensive og tørre å tenke stort.  For å ha mulighet til å nå målene våre har en viktig strategi vært å få hentet hjem lokale jenter, som har fått erfaring fra utlandet. Derfor er vi veldig fornøyde med å få tilbake en spiller som Eira Aune (red. anm: opprinnelig fra Skedsmo) som spilte 4 sesonger i Oppsal før hun dro til Silkeborg. I tillegg har bl.a. Karoline Lund (red. anm: opprinnelig fra Rælingen) kommet hjem fra København. Vigdis og jeg hadde henne 3 sesonger i Aker før hun dro ut, så blir moro å få jobbet med Karoline igjen, uttalte Wilhelmsen til topphandball.no før sesongen.

Kampen spilles i Oppsal Arena onsdag 4.oktober kl.18:30

Statistikk Oppsal/Ravens:

Neste hjemmekamp for Romerike Ravens: