Spilte en god kamp mot mesterlaget – Ravens
Marielle Nordvang, Romerike Ravens

Spilte en god kamp mot mesterlaget

Ravens spilte gjerrig håndball og presset mesterlaget Vipers gjennom kampen i Aquarama. Små feil og en imponerende Anna Vyakhireva hos vertskapet vippet kampen til hjemmelagets fordel.

Det tok Vipers nesten syv minutter før de fikk sin første nettkjenning. Da hadde Constance Hedenstad og Kristin Eskerud allerede åpnet målprotokollen for Ravens. Det var jevnspilt gjennom første omgang og det føltes bittert for blåtrøyene å gå til pause to mål bak Kristiansandlaget.

Mällberg rullerte godt på bakspillerrekka og spillerne så ut til å holde fokus helt til siste slutt. Klasseforskjellen ble først synlig da Vyakhireva bestemte seg for å ta saken, eller rettere sagt ballen, i egne hender. Stjernespilleren var både dirigent, avslutter og nest sist på ballen da Sørlendingene skrudde til midtveis i 2.omgang. Avstanden på 5-6 mål ble for mye for Ravens å ta igjen.

Godt forsvar og en meget opplagt Zaynab Elmrani holdt Ravens godt inne i kampen. Elmrani vartet opp med flere gode redninger og ble også kåret til Ravens beste spiller. Unge Constance Hedenstad så langt fra ut som noen junior. Med bestemte bevegelser satte hun seg flere ganger i gode skuddposisjoner. Maja Muri våknet til liv utover i kampen og skapte hodebry for Vipers forsvaret. Muri endte tilslutt som Ravens toppscorer med syv nettkjenninger.

-Vi viste mye bra og holdt oss stort sett til konseptet vårt. Målsettingen om å holde Vipers under tretti mål holdt i 55 minutter, så det ble nesten, akkurat som sluttresultatet. Vi tar likevel med oss en god følelse hjem, sier Ane Mällberg.

Se videointervju med Constance Hendenstad (Ravens) og Anne Vyakhireva (Vipers).

Kampfakta
Vipers Kristiansand – Romerike Ravens 33-27 (14-12)
Mål Ravens: Maja Muri 7, Constance Hedenstad 4, Linnea Säreborn 4, Astrid Holstad 4 (1), Marielle Nordvang 3, Kristin Eskerud 2, Hanna Örtorp 2, Merlinda Qorraj 1
Toppscorer Vipers: Anna Vyakhireva 8 (2)
Utvisninger: Vipers 2×2, Ravens 1×2
Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad