-Vi har mange vinneskaller i laget – Ravens
Ane Mällberg, Romerike Ravens

-Vi har mange vinneskaller i laget

Ravens står uten poeng etter de to første kampene i Rema 1000-ligaen. Alle visste at motstanden var tøff, og at ingen bare møter opp og tar med seg poengene i ligaen. Både spillere og trenere er tydelige på at spillet skal bli bedre i ukene som kommer. 

Klubben som favner store deler av Romerike gikk tøft ut før seriestart, men hovedtrener Ane Mällberg vil på ingen måte krisemaksimere.  

– Vi vet vi har satt et hårete mål, men målsetningen er satt og ikke noe vi har fokus på etter to spilte kamper mot gode motstandere. Vi skal bruke tiden godt. Evaluere, lære og justere. Nå tar vi en kamp av gangen og teller opp til slutt.  

Hvordan takler gruppa to slike kamper?

-Vi må være realistiske. Storhamar er bunnsolide og tippet å utfordre Vipers. Selv om vi skulle ønske vi hadde bedre prestasjoner møter vi et mye bedre lag i serieåpningen. Kampen i Trondheim er tyngre å svelge. Vi trodde det skulle bli jevnere, men blir straffet hardt på egne feil. Det blir man uansett motstander i denne ligaen. Jeg synes likevel gruppa takler det bra og er fremover lent. Det er kun vi som sammen kan ta tak i dette.  


I den historiske 2021/22 sesongen da Ravens kapret 6.plass i ligaen, var også starten alt annet enn god. Da innledet laget med tap mot Tertnes, Fredrikstad og Oppsal, før Ravens vant sine første poeng.  

– Ja, vi har startet sesongen dårlig før også. Vi har mange vinnerskaller i laget, men vi må få det til sammen. Det er noen nye inn, og det blir viktig å få frem styrkene deres. I tillegg må hver enkelt stole på seg selv, sine medspillere og konseptet. Så langt har vi hatt mest fokus på forsvarsspillet i oppkjøringen. Det har tatt litt med tid å finne timing og rytme i angrepsspillet. Det har så langt vært utfordrende å få ut det som ser bra på trening i kampsituasjon.  

Etter at bortekampen mot Oppsal ble flyttet pga skifte av gulv i Oppsal arena, spiller Ravens sin neste kamp i Rema 1000-ligaen onsdag 20.september. Da møter laget Fredrikstad i Skedsmohallen. Før dette spilles 3.runde i cupen mot Nit-Hak i Lihallen onsdag 13.september.