-Vi kjempet men fant ikke rytmen – Ravens

-Vi kjempet men fant ikke rytmen

I serieåpningen i september fosset Ravens over Fana i Skedsmohallen. Bergenserne som også spiller European League var revansjelystne i returoppgjøret og endte også opp med å vinne fortjent.

Ravens lignet lite på det de viste for en uke siden i Molde. På papiret er laget fra Romsdalen sterkere enn Fana, og Romerikslaget klarte ikke å gjenskape det samme trøkket mot Bergenserne. Anført av en meget god Olivia Lykke Nygaard i målet til hjemmelaget skulle det bli krevende for Ravens denne kvelden. Det ble en kamp preget av dårlig rytme og en del mindre gode vurderinger.

Det mest positive er nok at vi fortsatt har Fana på innbyrdes. Vi sliter med å sette konseptet fra start. Det er vanskelig å vinne kamper når man misbruker 23 skudd og fire straffer. Selvfølgelig står Olivia bra i Fana målet, men for mange skudd går andre steder enn mellom stengene. Jeg føler alle kjemper, men vi finner ikke rytmen. Vi hadde en god evaluering i garderoben og alle var enige om at vi kan bruke dette til læring. Vi føler det meste handlet om oss selv i forhold til å skape bedre prestasjoner, sier Ravens hovedtrener Ane Mällberg.

Maja Muri innledet med å score kampens første mål. Den tøffe linjespilleren hadde ikke lette arbeidsforhold og var et uromoment i Fana forsvaret gjennom hele oppgjøret. Anniken Wollik ble Ravens toppscorer og også kåret til lagets beste spiller. Venstrekanten viser at formen er i anmarsj, men var langt unna uttellingsprosenten hun hadde i serieåpningen da det ble 18 mål på 19 forsøk mot Fana. Nettopp uttellingsprosenten fremover ble akilleshælen denne kvelden. Med åtte minutter igjen stod stillingen 26-19 til hjemmelaget. Da våknet Thorngaard til liv med tre kjappe scoringer. Ravens hadde fire minutter å gjøre det på da de hadde spist seg innpå til 26-23. Sluttspurten kom for sent, og Fana leverte en prestasjon som ga de en fortjent revansj.

Tøffe kamper
Om en uke går Ravens inn i syv tøffe dager med tre kamper. Onsdag 25.januar kommer Vipers på besøk til Skedsmohallen. Lørdag 28.januar spiller laget bortekamp mot Aker Topphåndball, før de onsdag 1.februar møter Storhamar på hjemmebane.

Kampfakta
Fana – Romerike Ravens 30-26 (16-13)
Mål Ravens: Anniken Wollik 8 (1), Maja Muri 4 (3), Carina Berg 3, Rikke Thorngaard 3, Astrid Mjøen Holstad 3 (1), Isabella Fazekas Jakobsen 2, Kristin Eskerud 2, Frida Haug Hoel 1
Toppscorer Fana: Celine Solstad 9 (2)
Utvisninger: Fana 6×2 og Ravens 2×2
Tilskuere i Fana Arena: 503
Dommere: Fredrik Andresen og Jørgen Nystad Wold