Caroline Martins: -Jeg er takknemlig for tiden i klubben – Ravens

Caroline Martins: -Jeg er takknemlig for tiden i klubben

Etter en sesong i Rælingen fortsetter brasilianske Caroline Martins karrieren i Fredrikstad Ballklubb.
-Jeg kommer til å savne lagvenninnene, sier målvakten.

For et år siden jaktet Rælingen ny målvakt. Mitt i pandemien ble det en utfordrende oppgave. I Molde satt Caroline Martins uten fornyet kontrakt og vurderte flere tilbud i Norge og utlandet. Det endte med Rælingen og flytting til Romerike for henne og mannen Tiago. -Det tar alltid litt tid å finne seg til rette når man kommer til et nytt sted. Jeg er veldig takknemlig for måten klubben, trenerteamet og jentene tok imot meg og la til rette for at starten ble veldig fin.

Martins ble den eldste spilleren i den unge RHK stallen som var nyopprykket til Rema 1000-ligaen. -Det ga meg et visst ansvar som har vært med å gi meg en annen form for utvikling som spiller. I tillegg har jeg også fått mulighet til å lære mye av trenerteamet, spesielt fra keepertrener Geir Mällberg. Han har bidratt mye til min tekniske og taktiske utvikling. Jeg er glad for at vi klarte målet om å beholde plassen i ligaen, men samtidig var det en veldig trist måte å avslutte sesongen på, for det beste vi vet er jo å spille kamper, fortsetter Martins.

Den beste håndballopplevelsen fikk hun i bortekampen mot Byåsen før jul.
-Vi hadde tapt for dem i cupen noen uker tidligere, så å komme tilbake og spille en en god kamp som ga oss seier ble et høydepunkt. Sesongen sett under et har vært veldig krevende for alle lagene i ligaen. Jeg synes vi som lag taklet situasjonen veldig bra, men periodene vi hadde uten å trene eller å spille kamper var veldig krevende. Likevel synes jeg vi gjorde mye riktig, både i forhold til smitteverntiltak og alternative måter å trene på.

Med familie på den andre siden av jordkloden, stoppet pandemien muligheten for et gjensyn i fjor sommer. I år åpner det seg kanskje en mulighet. -Det er utfordrende å være så lenge borte fra familien. Å komme hjem til Brasil gir ny energi. Det har vært mentalt tappende å være så lenge borte fra dem, men jeg er tross alt veldig heldig som har mannen min og gode venner her. Nå som sesongen er over, planlegger vi en tur til Brasil i sommer. Jeg er veldig spent og teller dagene. Vi krysser fingrene for at det ikke kommer noen «overraskelse» med koronasituasjonen som vil sette hindringer i veien for turen.

Martins har fortsatt store ambisjoner som spiller. -Håndball er alt i livet mitt. Jeg ønsker å utvikle meg og oppnå det beste for karrieren. Jeg håper å spille internasjonale mesterskap både for en klubb og for det brasilianske landslaget. Nå nærmer det seg slutten for tiden min i Rælingen. Jeg vil savne de gode vennene jeg har fått her og er veldig takknemlig for sesongen i klubben, avslutter Martins.