Constance Hedenstad: -Jeg skal ikke stå med lua i hånda – Ravens
Constance Hedenstad, Romerike Ravens

Constance Hedenstad: -Jeg skal ikke stå med lua i hånda

-Det har vært spennende og mye nytt for meg. Jeg har opplevd mye utvikling fra februar da jeg kom til Ravens. Jeg er takknemlig for at det ble mulig å skape en periode med tilvenning og ikke minst muligheten for å prøve nivået i eliteserien allerede i vårsesongen, sier stortalentet Constance Hedenstad.

Selv om Ravens var tidlig ferdig med forrige sesong har det blitt mye trening og håndball på 18-åringen.

-Først ble det en oppkjøringsperiode med laget før en sommer med landslagshåndball. Jeg føler at jeg fikk mer enn nok fri. Det ble riktignok en utladning når jeg kom hjem fra mesterskap. I EM var det mest tøft mentalt. Jeg sliter vel litt med «av og på» knappen. Det er litt vanskelig å skru av bryteren, for selv når vi hadde fri brukte jeg tiden på å se kamper. Det er jo så gøy og lærerikt. Jeg vet det er viktig å gjøre litt andre ting og tar gjerne i mot tips dersom noen har det, sier hun med en god latter.

Hedenstad fikk en friperiode da Ravens startet sin oppkjøring i juli, men ble med laget på treningsleir til Viborg i Danmark.

-Det var veldig gøy å komme tilbake til jentene igjen å jobbe sammen mot seriestarten. Det har blitt noe nytt å lære, men alt i alt synes jeg vi gjorde en veldig god figur i Danmark mot meget god motstand.

18-åringen har blitt matchet forsiktig i oppstarten av sesongen, men har likevel pådratt seg en mindre skade som har holdt henne ute av laget i Preseason Challenge og i 2.runde kampen i NM. Sjansen for å rekke seriestarten skal være god.

Når man snakker med et ungt stortalent kommer man ikke utenom å spørre om overgangen fra juniorspill og 1.divisjon frem til spill på øverste nivå i Rema 1000-ligaen.

-Den største overgangen er tempoet. Alt går utrolig fort. Man finner fort ut at det som fungerte som juniorspiller ikke går i eliteserien. På dette nivået må man bli spilt opp i de gode situasjonene. Det går ikke så bra dersom man tar med seg ballen og forsøker å gjøre alt selv.

Constance Hedenstad sammen med hovedtrener Ane Mällberg da hun signerte for Ravens i februar

Ungjenta har tydelig gjort seg en realitetsorientering, men er virker offensiv mentalt.

-Jeg ønsker å være en skikkelig fighter. Selv om jeg er ung og mangler erfaring skal jeg forsøke å slippe ned skuldrene og ikke stå med lua i hånda. Jeg skal «gønne» litt på og gi litt f…. Man blir jo satt på banen for å prøve, så det hjelper lite dersom man ikke forsøker når man får muligheten. Jeg spiller på et lag som har et stort potensial med mange veldig gode spillere. Dette er mennesker jeg kan lære mye av, avslutter Hedenstad.

Romerike Ravens starter seriespillet i Rema 1000-ligaenhjemmebane mot medaljefavoritten Storhamar onsdag 30.august.

Constance Hedenstad. Norway vs Czech Republic, handball match, Preliminary round, IHF 2022 Women’s Youth (U18) World Championship, Sport Centre Jane Sandanski, Skopje, North Macedonia, 02.08.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff