Mällberg før kampen mot Larvik: -Vi opplever engasjement og støtte! – Ravens
Ane Mällberg, Romerike Ravens

Mällberg før kampen mot Larvik: -Vi opplever engasjement og støtte!

På søndag er det klart for bortekamp mot Larvik. Klubben er den mestvinnende i Norge gjennom tidene. Etter noen år med utfordringer har laget virkelig imponert så langt denne sesongen.

Sportslig har resultatene vært langt tøffere for Romerike Ravens. Laget står kun bokført med en seier i Rema 1000-ligaen. Larvik har inntatt 3.plassen på tabellen og står med ti poeng på syv kamper. Så langt har de kun tapt mot Storhamar og Molde.

I Ravens-leiren er man glade for god støtte selv om resultatene ikke har vært så gode som man hadde håpet på.

-Vi opplever engasjement, støtte og føler at folk heier på oss. Det er hyggelig å få tilbakemeldinger og ikke minst støttende ord. Tilstanden i gruppa er grei, men vi har jo vært litt preget av skader og sykdom. Det er god energi i laget og spillerne jobber virkelig bra, sier hovedtrener Ane Mällberg.

Ravens kommer fra kamp mot Vipers der Kristiansandlaget imponerte. Romeriksjentene hang ikke med hodet etter tapet, for det var mye positivt å ta med seg videre. Ane Mällberg går inn i de vanlige rutinene med laget i kampforberedelsene.

-Som lag har vi tatt steg når det gjelder evaluering, justering og jobber bra med å bli tryggere på hverandre. Å tape mot lag som Storhamar og Vipers er jo noe alle gjør, men vi jobber med å vippe de jevne kampene i vår favør. Larvik er solide i flere posisjoner. En spiller som Maja Furu Sæteren har imponert. Hun har meget gode og solide kvaliteter trass i ung alder. Larvik har et godt lag som forventet ligger høyt oppe på tabellen. De er favoritter, men vi mener definitivt at mulighetene for poeng er tilstede, sier Mällberg.

Larvik tok forrige sesong 5.plassen i ligaen og kvalifiserte seg dermed til europacupspill, og signal om det første skrittet på vei tilbake mot toppen. Arne Senstad ble ansatt som ny hovedtrener i Larvik foran denne sesongen. Til topphandball.no uttalte han følgende før sesongstart:

-Etter å ha vært borte fra klubbhåndballen i 4 år, trenger jeg litt tid til å få tilbake oversikten over lag og spillere. Jeg synes de to første lagene skiller seg  veldig ut, mens jeg ser for meg at både Molde og Byåsen ønsker å utfordre Sola om tredjeplassen. Etter disse fem, virker det jevnt. Jeg håper at mitt eget lag etter hvert kan ta steget nærmere de beste, men vi må nok ta tiden til hjelp, da mange spillere har vært ute med skader. På sikt skal vi tilbake i toppen, sier Senstad.

Søndagens kamp er flyttet fra Jotron arena til Stavernhallen med avkast kl.18:00. Den sendes også på TV2 Play dersom man ikke har anledning til å ta turen til Larvik.

Allerede på onsdag er det nytt oppgjør mot Vipers. Da møtes lagene i 1/8-delsfinale i NM ikl.18:30 i Skedsmohallen. Kjøp billetter til NM-kampen