Sannsynligvis ingen kamper før etter påske – Ravens

Sannsynligvis ingen kamper før etter påske

19.februar kom regjeringen med beskjed om at det ble stopp i seriespillet for topphåndballen. Torsdag deltok klubbene på et møte med Norsk Topphåndball for å få informasjon om mulige scenarier for gjennomføring av Rema 1000-ligaen og øvrige nasjonal aktiviteter.

I møte mellom NIF og KUD onsdag ble det endelig avklart at det ikke blir noen ny vurdering før medio mars. På bakgrunn av dette vil alle kamper som er berammet i perioden frem til og med 14. mars utsettes.

Av sportslige og skadeforebyggende grunner innebærer dette at det sannsynligvis ikke blir kamper før tidligst i april. Dette for at klubbene skal få gjort de forberedelsene som er nødvendig i forhold til treningskamper m.m. før kampaktivitet, meldes det på Norsk Topphåndballs side.

Spesielt kvinnenes Rema 1000-liga kan vise seg å bli en lei nøtt å knekke. To av lagene har ikke spilt kamper siden 15.november. Med eventuell oppstart i april blir det nesten fem måneder siden disse lagene sist spilte kamp. Stemningen i kvinnenes liga virker å være at man aller helst ønsker å spille flere kamper, men det synes lite realistisk at full serie kan gjennomføres. Det er fortsatt mange spørsmål som er ubesvart. Klubbene har forskjellig ståsted og syn på konsekvenser og hvordan serien kan og bør gjennomføres. Spørsmålet om fair-play blir uansett krevende og vanskelig.

Klubbene, Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund jobber videre med å få avklart konsekvensene for videre seriespill og sluttspill.